Περιβάλλον

Μαθητές «στολίζουν» με γιασεμί δημοτικό πάρκινγκ στα Χανιά

Όψη στο δημοτικό πάρκινγκ «ΚΥΔΩΝ» στα Χανιά αλλάζουν μαθητές και μαθήτριες δύο δημοτικών σχολείων, «στολίζοντάς» τον τοίχο που το περιβάλλει με γιασεμί.

Ειδικότερα, την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου οι μαθητές του πρώτου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και του πρώτου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χανίων θα βρεθούν στον εξωτερικό χώρο του σταθμού αυτοκίνητων και θα συμμετάσχουν στη μεταφύτευση των φυτών στις γλάστρες, που θα τοποθετηθούν στην κατασκευή του «Πράσινου Τοίχου».

Αυτή η πρωτοβουλία διενεργείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Horizon «Just Nature» σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης αλλά και την συμμετοχή των πολιτών, διαμορφώνοντας «Πράσινους τοίχους» και «στολίζοντας» τις όψεις του κτηρίου του σταθμού αυτοκίνητων της Κύδων Α.Ε. με γιασεμί.

Το γιασεμί που έχει απλωθεί σε τοίχο που περιβάλλει πάρκινγκ

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο «Τοίχος με το Γιασεμί» της Κύδων Α.Ε. είναι ένα καινοτόμο και μοναδικό σε έκταση έργο για τα εγχώρια αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα, που πρόκειται να πρασινίσει το κέντρο της πόλης μας, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη τόσο σε επίπεδο ποιότητας αέρα και αισθητικής όσο και σε επιμορφωτικό επίπεδο, επίπεδο τεχνογνωσίας και καλής πρακτικής.

Η υλοποίηση του έργου έχει ήδη ξεκινήσει, με την ολοκλήρωση διάφορων προκαταρτικών εργασιών ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί και το τελευταίο στάδιο του έργου, με την τοποθέτηση ειδικής κατασκευής στις επιφάνειες του κτιρίου και την τοποθέτηση των φυτών.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-21 13:34:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button