Ελλάδα

Μαζί για το Παιδί: Με Μεγάλη Επιτυχία Πραγματοποιήθηκε το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ «Μαζί… και στο Παιχνίδι»

To «Μαζί για το Παιδί» πραγματοποίησε με επιτυχία το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ «Μαζί… και στο Παιχνίδι», την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο με οικοδέσποινα την Δούκισσα Νομικού. Το φεστιβάλ, το οποίο απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 2 έως 12 ετών, συγκέντρωσε πλήθος παιδιών και οικογενειών, προσφέροντας μια ημέρα γεμάτη παιχνίδι, δράση, δημιουργία και πολλές εκπλήξεις.

Η ημέρα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς οι MEΛΙSSES, το κορυφαίο συγκρότημα της χώρας, παρουσίασαν μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες τους σε ένα unplugged live act που «μάγεψε» το κοινό.

Το φεστιβάλ περιλάμβανε μια πληθώρα ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, με τα παιδιά να συμμετέχουν σε μαθήματα μπάσκετ από την Antetokounmpo Academy, να δοκιμάζουν bungee τραμπολίνο, να κατακτούν τον τοίχο αναρρίχησης και το εναέριο πέρασμα και να «ταξιδεύουν» στο διάστημα μέσα στο μίνι πλανητάριο. Οι μικρότεροι επισκέπτες διασκέδασαν με φουσκωτά παιχνίδια από το Parties 2Be Remembered, ποδοσφαιράκια, air-hockey και εντυπωσιακές επιδείξεις με σαπουνόφουσκες και μαγικά κόλπα.

Σημαντικό ενδιαφέρον  προσέλκυσαν οι δράσεις που υλοποιήθηκαν στο περίπτερο του Μαζί για το Παιδί άλλα και των σωματείων-μελών του, όπου τα παιδιά ασχολήθηκαν με χειροτεχνίες και συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες. Το εργαστήριο μαγειρικής από το Kids Cooking Club με τον σεφ Κυριάκο Μελά, καθώς και οι δραστηριότητες τέχνης από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Μουσείο Αλέκος Φασιανός, έδωσαν στα παιδιά την ευκαιρία να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους. Η Δούκισσα Νομικού, πρέσβειρα του Μαζί για το Παιδί, διάβασε αγαπημένα παραμύθια στους μικρούς φίλους.

Η BIC σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μεταμόρφωσε τα παιδιά σε “Doodle influencers” και ανακάλυψαν πώς το “μουτζούρωμα” (doodling) αποτελεί μια ερευνητικά αποδεδειγμένη λύση για την καταπολέμηση του άγχους. Η ELPEDISON έντυσε με τα χρώματα της το bungee τραμπολίνο και το εναέριο πέρασμα. Παρέα με την Eurolife FFH, τα παιδιά άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη και έφτιαξαν τις δικές τους ξεχωριστές δημιουργίες. Μέσα από την ενέργεια «Φαντασία σε δράση», μαγικά ραβδιά, ελικοπτεράκια και finger puppets ήρθαν στη ζωή μέσα από απλά αντικείμενα, όπως θαλασσόξυλα, αυγοθήκες, φύλλα, χρώματα και κλωστές.

Οι μικροί επισκέπτες διασκέδασαν και με την Φανή και τον Νίκο, τους αγαπημένους παραγωγούς του Kids Radio 88.6, που συντρόφευσαν  ζωντανά  το κοινό στο χώρο του φεστιβάλ.

Η εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, είχε ως στόχο να ενισχύσει τη συμπεριληπτικότητα και την αλληλεγγύη, μέσα από δράσεις που φέρνουν κοντά παιδιά τυπικής και άτυπης ανάπτυξης.

Τα έσοδα του φεστιβάλ θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του Μαζί για το Παιδί.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-17 19:14:00

Back to top button