ΣΕΞ

Μήπως τελικά η αγάπη θέλει… τρίο; Δείτε ποιοι ψηφίζουν ένθερμα «υπέρ»

H αγάπη τελικά θέλει δύο ή… τρίο; Μια νεότερη δημοσκόπηση αποκαλύπτει πόσο πιο ανοιχτοί είναι πλέον άντρες και γυναίκες στο ενδεχόμενο ενός τρίτου προσώπου σε μια σχέση, με τη συγκατάθεση και των δύο

YGEIAMOU.GR TEAM

Πολλά έχουν αλλάξει στις ερωτικές σχέσεις τα τελευταία χρόνια. Λίγοι είναι εκείνοι που επιλέγουν να επισημοποιήσουν μια σχέση, ακόμα λιγότεροι ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας και άλλοι αρκούνται στις σχέσεις μια βραδιάς. Παράλληλα, όλο και πιο συχνή γίνεται η ύπαρξη ενός τρίτου προσώπου σε μια σχέση.

Σύμφωνα με νεότερη μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου Swansea στο Ηνωμένο Βασίλειο, που δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior, το ένα τρίτο των ανδρών και μία στις 10 γυναίκες είναι πιο ανοιχτοί στις πολυγαμικές σχέσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν τις αντιλήψεις των ατόμων για τις δεσμεύσεις που συμπεριλαμβάνουν ακόμα ένα πρόσωπο σε μία σχέση. Η ερευνητική ομάδα εξέτασε δύο μοντέλα: την πολυγυνία (ένας άντρας με πολλές συζύγους) και την πολυανδρία (μια γυναίκα με πολλούς συζύγους). Η αποδοχή αυτών των γάμων εξαρτάται από την κουλτούρα της κάθε χώρας και ποικίλλει ανάλογα με τους πολιτισμούς.

Όπως διαπιστώθηκε από τους 393 ετεροφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη, τα επίπεδα της θετικότητας σε ένα τρίτο άτομο στη σχέση ήταν διαφορετική. Περίπου το 33% των ανδρών ήταν πιο πρόθυμοι να εξετάσουν αυτή την ιδέα. Αντίθετα, μόνο το 11% των γυναικών δήλωσαν θετικές στην εμπλοκή ενός ακόμα άντρα στη σχέση.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι το 9% των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν πρόθυμοι να μοιραστούν μια σύντροφο, ενώ μόνο το 5% των γυναικών εξέφρασαν ενδιαφέρον για μια τέτοια συμφωνία.

«Οι άντρες είχαν τρεισήμισι φορές περισσότερες πιθανότητες να πουν “ναι” στην πολυγυνία απ’ ότι οι γυναίκες, ενώ οι γυναίκες είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πουν “ναι” στο να έχουν περισσότερους από έναν συντρόφους, σε σύγκριση με την ιδέα να μοιράζονται τον σύντροφό τους με κάποιον άλλον. Η μονογαμία χωρίς αυστηρές δεσμεύσεις λαμβάνει όλο και μεγαλύτερη δημοσιότητα, αποτελώντας μια αναπτυσσόμενη τάση στις σχέσεις. Όλο και περισσότερα ζευγάρια συζητούν γι’ αυτό το ενδεχόμενο, παρότι η ιδέα της πολυγαμίας δεν είναι καινούρια» εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης δρ Άντριου Τόμας.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να επιδιώκουν μονογαμικές σχέσεις, η μελέτη καταδεικνύει ότι μια σημαντική μειοψηφία ατόμων είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο μιας πολυγαμικής σχέσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι άνδρες δήλωσαν ανοιχτοί σε τέτοιου είδους διευθετήσεις από ό,τι γυναίκες, αν και υπάρχει ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές.

Διαβάστε επίσης

Σχέσεις: Γιατί δυσκολευόμαστε τόσο να εισπράξουμε την αγάπη των άλλων

Τι βρίσκουμε σέξι στον άλλον; Νέα έρευνα αποκαλύπτει

Ερωτικό παιχνίδι: Κερδίζουμε ή χάνουμε όταν το «παίζουμε» δύσκολοι;

 


Δημοσιεύτηκε !

Back to top button