Ελλάδα

Μήνυμα 112 στους κατοίκους 8 περιοχών του Ρεθύμνου – Στη μάχη με τη φωτιά 130 πυροσβέστες από όλη την Κρήτη – Εικόνες και βίντεο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για να «δαμάσουν» τη φωτιά στο Ρέθυμνο. Μήνυμα από το «112» έλαβαν λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα οι κάτοικοι 8 περιοχών να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης (25.06.2024) στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου καίει αγροτολιβαδικές και γεωργικές εκτάσεις, ενώ για την ώρα δεν απειλούνται οικισμοί.

Μάλιστα λίγο πριν τις 2 π.μ. εστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους των περιοχών Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Παύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση, να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Αυτή την ώρα το μέτωπο εκτείνεται από τα Ακούμια, την περιοχή Προδρόμου, την Κρύα Βρύση και έχει κατεύθυνση προς Τριόπετρα.

Μετά τα μεσάνυχτα οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν:

130 πυροσβέστες από όλη την Κρήτη με 33 οχήματα, πέντε υδροφόρες και 18 οχήματα της Πολιτικής Προστασίας.

Η Πολιτική Προστασία της Κρήτης είναι σε επιφυλακή, ώστε αν χρειαστεί να εκκενωθούν οικισμοί και εάν η φωτιά φτάσει μέχρι τη θάλασσα να εκκενωθούν και ξενοδοχεία.

Σημειώνεται ότι η πολύπαθη περιοχή του Ρεθύμνου έχει καεί τρεις φορές και έχει «δώσει» μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές τα τελευταία 20 χρόνια στην Κρήτη.

Κίνδυνος Πυρκαγιάς κατηγορίας τέσσερα

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας την Τετάρτη 26 Ιουνίου η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για όλη την Κρήτη, είναι κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλός).

Επιπλέον με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας η Περιφέρεια Κρήτης τίθεται σε κατάσταση κινητοποίησης Red Code. Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση πλήρους κινητοποίησης.

To άρθρο Μήνυμα 112 στους κατοίκους 8 περιοχών του Ρεθύμνου – Στη μάχη με τη φωτιά 130 πυροσβέστες από όλη την Κρήτη – Εικόνες και βίντεο δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-26 03:21:06

Back to top button