Οικονομία

Μέχρι το τέλος του έτους οι ανακοινώσεις για την Κοινωνική Αντιπαροχή

Στα προγράμματα «Σπίτι μου» και «Κοινωνική Αντιπαροχή» αναφέρθηκε ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης σε τοποθέτηση του στο πλαίσιο της 25ης Prodexpo. 

Συγκεκριμένα, όπως είπε, η «Κοινωνική Αντιπαροχή» είναι το επόμενο στοίχημα για την κοινωνική κατοικία, καθώς θα προσφέρει κατοικίες, από τη μια πλευρά, με όρους της αγοράς και από την άλλη θα παρέχει διαμερίσματα με ελκυστικούς όρους για όσους δεν μπορούν να αποκτήσουν, λόγω οικονομικών δυσχερειών, τη δική τους κατοικία.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε σχέση με τον πρώτο διαγωνισμό της κοινωνικής αντιπαροχής μέχρι το τέλος του έτους για τον 1ο διαγωνισμό, ενώ πρόσθεσε ότι το σημαντικό είναι όποια πολιτική εφαρμόζεται για την κοινωνική κατοικία να είναι στοχευμένη:

«Στο πρόγραμμα ‘Σπίτι μου’ το 90% όσων έλαβαν χρηματοδότηση είχαν εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και το 60% ήταν ζευγάρια, 3.500 από τα σπίτια ήταν στην Αθήνα και 2.500 στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Σπίτι μου», το οποίο ξεκίνησε την 1η Απριλίου του 2023, το χαρακτήρισε ως ένα «θαύμα της Δημόσιας Διοίκησης», καθώς μέσω αυτού δόθηκαν 9.000 δάνεια και μέσα σε ένα χρόνο εκταμιεύτηκαν 7.500, προσθέτοντας ότι η ΔΥΠΑ κοιτάει συνεχώς στο εξωτερικό βέλτιστες πρακτικές για την κοινωνική κατοικία.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-22 10:08:00

Back to top button