Auto

Μέχρι πότε θα ανανεωθεί πλήρως ο στόλος του ΟΑΣΘ;

«Πατάμε γκάζι στην ολοκλήρωση ενός σχεδίου για ανανέωση του στόλου των λεωφορείων της χώρας», επισήμανε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας από το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στην Σταυρούπολη, όπου βρίσκονται τα 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία του οργανισμού.

Τα 17 εκ των οποίων κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης, εξυπηρετώντας τις γραμμές 21 και 29 από Εύοσμο και Πολίχνη και με τελικό προορισμό την πλατεία Αριστοτέλους.

Στις επόμενες 10 ημέρες, σύμφωνα με τον ίδιο, θα βγουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης άλλα 39 ηλεκτρικά λεωφορεία και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα κυκλοφορούν και τα 110 που παρέλαβε ο ΟΑΣΘ, ενώ επιπλέον 225 λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, θα ενισχύσουν τον στόλο του οργανισμού μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Για τον σταθμό φόρτισης των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων που κατασκευάζεται σε χώρο δίπλα από το Αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στην Σταυρούπολη, ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι θα είναι έτοιμος και λειτουργικός σε τέσσερις με πέντε εβδομάδες.

Σύμφωνα με την υφυπουργό και αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπουλου, από τον Ιούλιο και έως και τις αρχές του 2025 παραλαμβάνονται επίσης άλλα 300 οχήματα που θα κινούνται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο, ενώ αμέσως μετά για ευρωεκλογές, τίθενται σε διαβούλευση τα τεύχη δημοπράτησης του δεύτερου μεγάλου διαγωνισμού για την προμήθεια 700 οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στα οποία θα προστεθούν και τουλάχιστον 50 λεωφορεία υδρογόνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-23 07:30:39

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button