Auto

Μέσω Haas η επιστροφή της Toyota στη Formula 1

Τα σενάρια των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκαν, με την αμερικανική ομάδα να ανακοινώνει πως στο εξής θα συνεργάζεται με την Toyota Gazoo Racing σε ό,τι έχει να κάνει με τις δραστηριότητες της πρώτης στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Έτσι ο ιαπωνικός κολοσσός θα επιστρέψει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετά την αποχώρησή της από τη Formula 1 στο τέλος της σεζόν 2009. Με τη συνεργασία να προβλέπει πως οι δύο ομάδες εκτός από πόρους θα ανταλλάσσουν και τεχνογνωσία.

Η Toyota θα συμμετάσχει στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την αεροδυναμική εξέλιξη του μονοθεσίου της Haas, αρχής γενομένης από το 2026

Με την Toyota να συμμετέχει στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη και την αεροδυναμική εξέλιξη του μονοθεσίου της Haas αρχής από τη σεζόν 2026. Σε μια κίνηση που σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο δυναμώνει σημαντικά την αμερικανική ομάδα.

Μάλιστα στο επόμενο GP, στην πίστα του Austin, o λογότυπος «Toyota Gazoo Racing» θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στα μονοθέσια των Nico Hulkenberg και Kevin Magnussen. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως η εν λόγω συνεργασία πραγματοποιήθηκε με την… ευχή της Ferrari. Θυμίζουμε άλλωστε πως το Maranello συνεργάζεται με την Haas, προμηθεύοντάς την με κινητήρες, κιβώτια και άλλα μηχανικά μέρη.

Toyota & Haas

Πάντως οι άνθρωποι της Toyota τόνισαν πως η συνεργασία τους με την Haas δεν θα σημάνει την ολοκληρωτική τους επιστροφή στη Formula 1. Ο επίτιμος πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda δήλωσε χαρακτηριστικά: «Παρακαλώ να διασφαλίσετε ότι οι τίτλοι των ειδήσεων αύριο δεν θα γράφουν ‘Η Toyota επιτέλους γυρίζει στη F1. Αντίθετα, θα ήταν σπουδαίο να βλέπαμε τίτλους και άρθρα που να εμπνέουν τους νεαρούς Ιάπωνες να ονειρεύονται την πιθανότητα να οδηγούν κι εκείνοι μια μέρα τα ταχύτερα αυτοκίνητα του κόσμου».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-12 00:55:44

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button