Κόσμος

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ προειδοποιεί το Ιράν ότι θα μπορούσε να καταλήξει σαν τη Γάζα

Σαφές μήνυμα πως το Ιράν μπορεί να καταλήξει να μοιάζει με τη Γάζα ή τη Βηρυτό, στην περίπτωση που Ισλαμική Δημοκρατία εξέταζε μία προσπάθεια να βλάψει το Ισραήλ έστειλε σήμερα, Κυριακή (06.10.24) ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ.

«Οι Ιρανοί δεν άγγιξαν τις δυνατότητες της πολεμικής αεροπορίας – κανένα αεροσκάφος δεν υπέστη ζημιά, καμία μοίρα δεν τέθηκε εκτός λειτουργίας», είπε Γιοάβ Γκλάλαντ, αναφερόμενος στην πρόσφατη πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ που έπληξε δύο βάσεις της ισραηλινής αεροπορίας.

Την ίδια στιγμή, προειδοποίησε το Ιράν πως θα καταλήξει σαν τη Γάζα ή τη Βηρυτό, κάνοντας λόγο για επιτεύγματα από πλευράς του Ισραήλ.

«Όποιος πιστεύει ότι μία απλή προσπάθεια να μας βλάψει θα μας αποτρέψει από το να αναλάβουμε δράση, θα πρέπει να ρίξει μία ματιά στα επιτεύγματά μας στη Γάζα και τη Βηρυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Στις ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα

Εν τω μεταξύ, εντείνονται οι διαβουλεύσεις για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν να δέχεται στο Πεντάγωνο τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, στις 9 Οκτωβρίου «για να συζητήσουν για τις εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή», ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Η επίσκεψη αυτή ανακοινώνεται την ώρα που το Ισραήλ δεσμεύεται ότι θα ανταποδώσει στο Ιράν την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη κατά του εδάφους του την Τρίτη, η οποία περιελάμβανε περισσότερους από 180 βαλλιστικούς πυραύλους και αποκρούστηκε σε μεγάλο βαθμό από τα ισραηλινά αντιαεροπορικά συστήματα και τις αναχαιτίσεις στις οποίες ενεπλάκη ο αμερικανικός στρατός.

To άρθρο Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ προειδοποιεί το Ιράν ότι θα μπορούσε να καταλήξει σαν τη Γάζα δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-06 20:59:04

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button