Ελλάδα

Μάτι: Έφεση κατά της απόφασης άσκησε η Εισαγγελία Εφετών

Έφεση ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών κατά της δικαστικής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για την φονική πυρκαγιά με τους 104 νεκρούς στο Μάτι.

Ο εισαγγελέας που εξέτασε την απόφαση άσκησε έφεση τόσο για τις αθωώσεις, όσο και για τις ποινές που επιβλήθηκαν, αλλά και τα ελαφρυντικά ότι δόθηκαν.

Η έφεση αφορά και τους αθωωθέντες, αλλά και τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν στους πέντε εκ των έξι καταδικασθέντων, αλλά και τη μετατροπή της ποινής τους σε χρηματική προς δέκα ευρώ την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση θα εξεταστεί από την αρχή για όλους σε δεύτερο βαθμό. Η έφεση δεν αφορά μόνο τον ηλικιωμένο που έβαλε τη φωτιά που είχε ποινή τριών ετών γιατί νομικά δεν μπορούσε να ασκηθεί.

Σημειώνεται, ότι ήταν λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που έκρινε ενόχους μόλις έξι από τους συνολικά 21 κατηγορούμενους και μάλιστα με ποινές που μετατράπηκαν σε χρηματικές, η πρόεδρος του Άρειου Πάγου Ιωάννα Κλάπα με παρέμβαση της ζήτησε να καθαρογραφεί η απόφαση το γρηγορότερο δυνατόν ώστε να προσδιοριστεί το Εφετείο ακόμη και μέσα στον Ιούνιο.

Αυτό σημαίνει ότι στόχος είναι η υπόθεση να πάει στο Εφετείο ακόμη και μέσα στον Ιούνιο ή σε τμήμα διακοπών τον Ιούλιο προκειμένου να μην υπάρξει παραγραφή.

Αίτηση για άσκηση έφεσης είχαν καταθέσει οι συγγενείς των θυμάτων την περασμένη εβδομάδα χαρακτηρίζοντας τις ποινές «χάδι» και υπογραμμίζοντας πως θα έπρεπε να καταδικαστούν άλλοι εννιά κατηγορούμενοι.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-08 12:35:30

Back to top button