Κόσμος

Λουτρό αίματος στο Λίβανο: Πάνω από 274 νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα, 1000 τραυματίες

Βαρύς είναι ο φόρος αίματος στο Λίβανο από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές καθώς τουλάχιστον 274 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και  1024 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε μια μέρα, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, με τις Αρχές να εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Από τους νεκρούς οι 21 παιδιά και 31 γυναίκες, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου σε συνέντευξη Τύπου.

Ο αριθμός των νεκρών από τις σημερινές επιθέσεις είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί μέσα σε μία μέρα μετά το τέλος του 15ετούς θηριώδους εμφυλίου πολέμου στο Λίβανο, δήλωσε Λιβανέζος αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σχεδόν 5.000 είναι οι τραυματίες «μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα», από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι χιλιάδες οικογένειες έχουν εκτοπιστεί στον νότο λόγω των ισραηλινών πληγμάτων.

Νωρίτερα κύμα αεροπορικών επιδρομών κατά στόχων στην Κοιλάδα Μπεκάα πραγματοποίησε το Ισραήλ το οποίο είχε ζητήσει νωρίτερα από τους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έπληξε πάνω από 800 στόχους της Χεζμπολάχ στις σημερινές επιδρομές.

Την ίδια στιγμή η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι έπληξε με δεκάδες ρουκέτες το αρχηγείο του Τάγματος Πυραύλων και Πυροβολικού στους στρατώνες Γιοάβ του ισραηλινού στρατού, στο βόρειο Ισραήλ.

Νετανιάχου: «Αλλάζουμε τις ισορροπίες»

Νωρίτερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η χώρα του αλλάζει την «ισορροπία δυνάμεων» στο βόρειο μέτωπό της, καθώς ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε τις πιο εντατικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στο Λίβανο από το 2006.

«Υποσχέθηκα να αλλάξω την ισορροπία ασφαλείας, την ισορροπία δυνάμεων στο βόρειο μέτωπο – αυτό ακριβώς κάνουμε», δήλωσε ο Νετανιάχου σε συνάντηση στο αρχηγείο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) τη Δευτέρα.
«Εξαρθρώνουμε χιλιάδες ρουκέτες και πυραύλους που στοχεύουν ισραηλινές πόλεις και πολίτες», πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου είπε ότι οι Ισραηλινοί αντιμετωπίζουν «περίπλοκες ημέρες» μπροστά τους και τους ζήτησε να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου.

«Σε όσους δεν κατάλαβαν, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω την πολιτική του Ισραήλ: δεν περιμένουμε μια απειλή, είμαστε μπροστά της. Παντού, σε κάθε πεδίο, ανά πάσα στιγμή. Εξαλείφουμε τους ανώτερους, εξαλείφουμε τους διοικητές, εξαλείφουμε τους πυραύλους – και μετράμε. Όποιος θα προσπαθήσει να μας βλάψει, θα τον βλάψουμε σοβαρά», είπε.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 18:12:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button