Σχέσεις

Λιπαντικό στο σεξ: 4 μύθοι που καταρρίπτονται

Μήπως αποφεύγεις αυτό που θα σε βοηθήσει περισσότερο;

Το λιπαντικό στο σεξ παραμένει ταμπού για διάφορους λόγους. Ίσως γιατί το έχουμε συνδυάσει αποκλειστικά με το πορνό ή επειδή νιώθουμε ανεπαρκείς επειδή ο κόλπος δεν έχει αρκετή υγρασία. Η μόνη αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε να είναι κομμάτι τους σεξ, ειδικά αν πονάμε συχνά στη διείσδυση. Ανεξαρτήτως από αυτό, οι οργασμοί γίνονται πιο έντονοι και αποφεύγουμε κάθε δυσφορία. Τόσο εμείς όσο και ο παρτενέρ μας.

Ας ξεκινήσουμε καταρρίπτοντας έναν έναν τους μύθους γύρω από το λιπαντικό και ας το αξιοποιήσουμε καταλλήλως την επόμενη φορά.

Είναι μόνο για άπειρους ή γυναίκες σε εμμηνόπαυση

Μπορεί η ηλικία να μειώνει τη φυσική λίπανση του κόλπου ή οι πρώτες φορές να δημιουργούν έξτρα άγχος, αλλά το λιπαντικό δεν απευθύνεται σίγουρα μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά το ότι θες να απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο το σεξ.

Φτιάχτηκε μόνο για τον κόλπο

Δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε το πρωκτικό σεξ. Το λιπαντικό μπορεί να φανεί χρήσιμο ακόμα και στην αυτοϊκανοποίηση (αμοιβαία ή μη), ειδικά τις μέρες που τα χέρια μας είναι ξηρά.

Το προφυλακτικό με λιπαντικό αρκεί

Ναι, φυσικά και είναι βοηθητικό αλλά ίσως όχι επαρκές. Μπορείς να ξεκινήσεις από αυτό, αλλά γρήγορα θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι το ίδιο.

Υπάρχει ένα είδος λιπαντικού

Λάθος, υπάρχουν πολλά. Αυτά που φτιάχνονται κυρίως από νερό και απορροφούνται πολύ εύκολα, αυτά από σιλικόνη που γλιστρούν περισσότερο, τα υβριδικά, τα φυτικά και αυτά με γεύσεις.


Δημοσιεύθηκε
2023-08-21 15:00:00

Back to top button