Ελλάδα

Ληστεία σε χρηματαποστολή: «Πρόχειρη στην εκτέλεση αλλά πολύ καλή πληροφόρηση» λέει η ΕΛ.ΑΣ

«…Το μόνο που βλέπουμε σίγουρα ότι είχε η ληστεία στη χρηματαποστολή ήταν πληροφόρηση εκ των έσω. Ούτε κινηματογραφική ήταν, ούτε χρειάστηκε να εφαρμόσουν οι δράστες, κάποιο περισπούδαστο σχέδιο».

Αυτό έλεγαν στο CNN Greece αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που ασχολούνται με τη ληστεία σε χρηματαποστολή στο Λάυριο. Οι Αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι δράστες γνώριζαν το δρομολόγιο του αυτοκινήτου και ήταν πολύ εύκολο γι αυτούς από τη στιγμή που το βανάκι ήταν ένα παλιό αυτοκίνητοπου δεν ήταν καν θωρακισμένο και μάλιστα πολύ πρόχειρα τα χρήματα ήταν τοποθετημένα σε σάκους με έμπειρα στελέχη της ΕΛΑΣ να αμφισβητούν και το ποσό που δηλώθηκε του ενός εκατ. εκφράζοντας μάλιστα την απορία για το πως γίνεται κάποιος να θέλει να μεταφέρει τόσα πολλά χρήματα να μην χρησιμοποιεί τις ιδικές κασετίνες ασφαλείας αλλά να χρησιμοπιούν απλούς σάκους.

Οι δράστες έριξαν απλή μπογιά στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και έσκασαν τα λάστιχα και αμέσως μετά σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι υπάλληλοι της εταιρείας τους αείλησαν με ένα μακρύκανο όπλο για να πάρουν τα χρήματα. Μάλιστα τα ερωτηματικά για την εκπαίδευση των υπαλλήλων είναι πολλά καθώς περιέγραφαν στις αρχές ασφαλείας ως εκρηκτικό μηχανισμό μία κροτιδα μπογιάς που άφησαν οι δράστες στο παρμπρίζ.

Με την υπόθεση ασχολείται το τμήμα ληστειών της Ασφάλειας και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί υποστηρίζουν ότι έχουν να κάνουν με κοινούς κακοποιούς που είχαν πολύ καλή πληροφόρηση.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-26 22:18:21

Back to top button