Πολιτική

Λευτέρης Καρχιμάκης: Ποιος είναι ο 29χρονος συντονιστής της ομάδας προγράμματος του ΠΑΣΟΚ

Ο γιος του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη, ο Λευτέρης Καρχιμάκης ήταν ο βενιαμίν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και σήμερα είναι ο συντονιστής της ομάδας προγράμματος του κινήματος μετά τις αλλαγές που ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Λευτέρης Καρχιμάκης δεν έχει κλείσει καν τα 30 αλλά είναι νομικός και πολιτικός επιστήμονας και εργάζεται στη Χάγη και έχει όπως φάνηκε την εμπιστοσύνη του Νίκου Ανδρουλάκη για να κατευθύνει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. 

Διδάσκει Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διαχείριση Κρίσεων ως Λέκτορας και υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Leiden όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις πολιτικές επιστήμες. Επιπλέον έχει εκλεγεί εκπρόσωπος των Λεκτόρων στο Δ.Σ. της σχολής.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως νομικός στην Ελλάδα στον ιδιωτικό τομέα και ως νομικός και πολιτικός ερευνητής στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον. Γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα με καταγωγή από τη Σητεία της Κρήτης και τα Δολιανά Αρκαδίας.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος δεν θεωρεί την πολιτική επάγγελμα και πως είναι αυταπόδεικτο ότι όποιος έχει μπει στην πολιτική για να αποκατασταθεί επαγγελματικά ήταν αναποτελεσματικός και ζημιογόνος.

To άρθρο Λευτέρης Καρχιμάκης: Ποιος είναι ο 29χρονος συντονιστής της ομάδας προγράμματος του ΠΑΣΟΚ δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-21 14:54:00

Back to top button