Γυναίκα

Λευτέρης Αυγενάκης: Το who is who του πολιτικού που τρεντάρει στο Twitter μετά την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου

Αίσθηση προκάλεσε το βίντεο που κυκλοφόρησε από κάμερα ασφαλείας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο απεικονίζεται ο πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης να επιτίθεται σε εργαζόμενο σε πύλη εξόδου αφού, σύμφωνα με την καταγγελία της Ομοσπονδίας Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες (ΟΣΕΥΠΕ), είχε χάσει την πτήση του.

Από εκείνη την ώρα και μετά το όνομά του τρεντάρει στο Twitter.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές αρνείται πως χτύπησε τον υπάλληλο κι όπως λέει χαρακτηριστικά «ήταν μια κακιά στιγμή που μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε».

Για την ακρίβεια, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ισχυρίστηκε ότι «ήταν μια κακιά στιγμή που μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε», ενώ πρόσθεσε πως δεν υπήρξε χειροδικία, ούτε λιποθυμία και ότι προσπάθησε να πάρει το τηλέφωνο από τα χέρια του υπαλλήλου ενώ άφησε αιχμές προς τον ίδιο τον υπάλληλο, αναφέροντας ότι η συμπεριφορά του δεν ήταν σωστή.

Λίγο μετά, μίλησε και στην εκπομπή Συνδέσεις, στην ΕΡΤ, επαναλαμβάνοντας τους ίδιους ισχυρισμούς σημειώνοντας πως είναι ξεκάθαρη η δημόσια συγγνώμη του, αλλά και η ανάγκη του να αποκατασταθεί η πραγματικότητα.

Επιβεβαίωσε πως το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή, ενώ σε ερώτηση γιατί δεν είχε μιλήσει δημόσια πριν κυκλοφορήσει το σχετικό βίντεο ο Λευτέρης Αυγενάκης περιορίστηκε στο να πει ότι έχει ήδη κάνει επικοινωνία με την αρμόδια εταιρεία και πως «θα ήθελα να μείνουμε εκεί. Τίποτα περισσότερο δεν προσφέρει παραπάνω».

Η διαγραφή Αυγενάκη με εντολή Μητσοτσάκη

Η προκλητική συμπεριφορά του με την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος που καταγράφηκε και σε βίντεο, όμως, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον πρωθυπουργό, ο οποίος κίνησε άμεσα τις σχετικές διαδικασίες περί διαγραφής του από το κόμμα.

Ο κ. Αυγενάκης ήταν ο πρώτος γραμματέας του κ. Μητσοτάκη από όταν ανέλαβε τα ηνία της ΝΔ το 2016, ενώ επί 5 συναπτά έτη, μέχρι τον πρόσφατο ανασχηματισμό, βρέθηκε σε υπουργικές θέσεις.

Έτσι, με βάση την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ, ο κ. Αυγενάκης διεγράφη από βουλευτής του κόμματος, ενώ η απώλεια της ιδιότητας του βουλευτή του αποστερεί τη δυνατότητα συμμετοχής και στα όργανα του κόμματος, τόσο στην Κεντρική Επιτροπή όσο και στο συνέδριο. Βεβαίως, ο ίδιος παραμένει βουλευτής, καθώς δεν παραδίδει την έδρα του, ενώ διαμηνύει ότι δεν θα δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση, στηρίζοντας τα κυβερνητικά νομοσχέδια.

«Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου από την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη. Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας.

Ο υπάλληλος κατέθεσε μήνυση εις βάρος του Λευτέρη Αυγενάκη

Ο 25χρονος υπάλληλος του αεροδρομίου «Ελευθερίου Βενιζέλου» περιέγραψε όλα όσα έγιναν με τον βουλευτή Ηρακλείου και πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 τα πρώτα λόγια του υπαλλήλου ήταν τα εξής: «Ήταν εκτός εαυτού, με έβρισε, με απείλησε και μου προκάλεσε φόβο και ανησυχία».

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (3.7.2024) ο υπάλληλος κατέθεσε μήνυση εις βάρος του Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για ακόμα ένα βίντεο που δείχνει όλη την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός στον εργαζόμενο.

Η δεύτερη διαγραφή

Για τον κ. Αυγενάκη, πάντως, δεν ήταν η πρώτη διαγραφή της πολιτικής του καριέρας, αλλά η δεύτερη. Αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν θα διαπιστώσει ότι ο πρώην υπουργός είχε διαγραφεί και τον Νοέμβριο του 2012, αυτή τη φορά για πολιτικούς λόγους, από τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Τότε, ο κ. Αυγενάκης που δεν διατηρούσε και τις καλύτερες σχέσεις με τον τότε πρόεδρο, «φλέρταρε» με το νεοϊδρυθέν κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, οπότε ένα πρωί διεγράφη με εντολή Σαμαρά. Ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε έντονα, αλλά λίγο μετά εντάχθηκε στη Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Μπακογιάννη, για να επιστρέψουν από κοινού ενόψει των δεύτερων εκλογών του 2012. Μένει να φανεί, αν ο κ. Αυγενάκης προσδοκά να έχει και μια τρίτη ευκαιρία σε δεύτερο χρόνο.

Ποιος είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης

Κατάγεται από τη Μεσαρά της νότιας Κρήτης και γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1972. Σήμερα είναι 51 ετών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναγράφονται στην Βικιπαίδεια, ο Λευτέρης Αυγενάκης σπούδασε μηχανικός τοπογραφίας στο ΤΕΙ Αθήνας, παρακολούθησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία και τις Διεθνείς Σχέσεις από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Εργάστηκε ως εργοδηγός και μελετητής σε δημόσια έργα και ως τραπεζικό στέλεχος στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα. Έχει ιδρύσει την εταιρία “Επιχειρείν Ε.Ε. – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Τεχνικών Μελετών” με έδρα το Ηράκλειο.

Το 2007 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Πολιτικά Θέματα (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) ενώ το 2010 προχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση βιβλίου (e-book) με τίτλο Δημόσια Διοίκηση Ώρα Μηδέν. Και ο Θεός φοβάται το Ελληνικό Κράτος.

Πολιτική σταδιοδρομία

Το Μάρτιο του 2004 πολιτεύτηκε για πρώτη φορά στο νομό Ηρακλείου με τη Νέα Δημοκρατία. Τον Ιούλιο του 2007 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (7ο Τακτικό Συνέδριο).

Στις ελληνικές εθνικές εκλογές, το Σεπτέμβριο του 2007, εκλέχτηκε δεύτερος βουλευτής στο Νομό Ηρακλείου και στις εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2009 ήρθε πρώτος σε σταυρούς στον νομό Ηρακλείου. Τον Ιούνιο του 2012 επανεκλέχτηκε. Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 επανεξελέγη και το Μάρτιο 2015 εξελέγη Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας. Από τον Οκτώβριο του 2013 είναι μέλος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Επιπλέον, συμμετέχει στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας Ελλάδας – Αζερμπαϊτζάν, Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στις 13 Ιανουαρίου 2016, τοποθετήθηκε αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας με βασικό στόχο την ανασύνταξη του κόμματος και ορίστηκε σύνδεσμος του Κόμματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Τον Απρίλιο 2016 εκλέχτηκε Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Μεταξύ άλλων, έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την οδική ασφάλεια στην Κρήτη και την ίδρυση του φόρουμ “Οδηγούμε με ασφάλεια”. Υπέδειξε επίσης δεκάδες επικίνδυνα σημεία του εθνικού, επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου όπου υπάρχουν επικίνδυνες κακοτεχνίες που αυξάνουν την επικινδυνότητα και την πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος.

Στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, η οργανωτική επιτροπή εισηγήθηκε την ανανέωση της θητείας και στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής ο Λευτέρης Αυγενάκης επανεξελέγη Γραμματέας της ΝΔ.

Τον Ιούλιο του 2019, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ενώ από τις 27 Ιουνίου 2023 είχε αναλάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Προσωπική ζωή

Ο Λευτέρης Αυγενάκης και η Έλενα Μπανιά παντρεύτηκαν τον Νοέμβριο του 2010. Ο υφυπουργός έχει σχεδόν πάντα δίπλα του τη γυναίκα της ζωής του από τότε που γνωρίστηκαν.

Να σημειώσουμε πως η Έλενα Μπανιά κατάγεται από το Αγρίνιο και είναι εκπαιδευτικός. Μαζί με τον Λευτέρη Αυγενάκη είναι γονείς ενός αγοριού.

Το 2023 είχε αποκαλυφθεί πως όταν ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν υφυπουργός αθλητισμός είχε χρίσει τη σύζυγό του, Έλενα Μπανιά ειδική σύμβουλό του.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης θα μπορούσε να πλαισιώνεται από συμβούλους που έχουν προσφέρει στον αθλητισμό, κουβαλούν εμπειρίες δεκαετιών, έχουν εξειδίκευση και σαφέστατα γνωρίζουν καλύτερα από τη σύντροφό του τα προβλήματα και τις ευαισθησίες του χώρου. Ωστόσο, ο τότε υφυπουργός έκρινε πως κατάλληλη για τη θέση του ειδικού συμβούλου του ήταν η σύζυγός του.

Το Instagram

Ο Λευτέρης Αυγενάκης διαθέτει έναν ενεργό λογαριασμό στο Instagram με 18, 4 χιλ. ακολούθους. Μέσα από αυτόν μοιράζεται κατά κύριο λόγο στιγμιότυπα από την πολιτική του ζωή και ελάχιστα από την προσωπική του. Από τις σπάνιες φορές που ανήρτησε κάτι για την προσωπική του ζωή ήταν όταν έγινε κουμπάρος στην Κρήτη.

Ο γνωστός πολιτικός πάντρεψε τον Δράκο Μαραγκάκη με την Αγάπη Καράτζη τον Δεκέμβριο του 2023, με πολλούς συγγενείς, φίλους αλλά και κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να δίνουν το παρών.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-04 17:30:25

Back to top button