Ελλάδα

Λευκάδα: Σύλληψη ιερέα για κακοποίηση ζώων – Έσερνε δύο σκυλιά με το αυτοκίνητό του

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας στο οποίο φαίνονται δύο μικρά  σκυλιά αλυσοδεμένα να σέρνονται στον δρόμο από ένα βανάκι που οδηγούσε ένας ιερέας στην Λευκάδα. Το περιστατικό έλαβε χώρα την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και καταγγέλθηκε από ένα ζευγάρι νεονύμφων που βρίσκονταν στο νησί για να περάσουν τον μήνα του μέλιτος και φυσικά δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα αντίκρυζαν μπροστά στα μάτια τους ένα τόσο σοκαριστικό θέαμα.

Η νύφη και ο γαμπρός λοιπόν, τράβηξαν το ανωτέρω βίντεο στο οποίο φαίνονται τα τραυματισμένα σκυλιά που είχε δέσει με αλυσίδες ο ιερέας. Ο ίδιος στην αρχή ακούγεται να γελάει και να υποστηρίζει ότι δεν χώραγαν στο βαν γι’ αυτό και αναγκάστηκε να τα δέσει πίσω από το όχημα.

«H δικαιολογία του ήταν ότι “επειδή είχε κάτι κλαριά δε χωρούσαν τα σκυλιά και πού να τα κουβαλήσω. Τα έδεσα απ’ έξω για να τα πάω σπίτι μου”. Μας έλεγε ό,τι να’ ναι δικαιολογίες και ασυναρτησίες. Πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία εμείς επί τόπου. Δεν φορούσε ράσα εκείνη τη στιγμή. Με το που φτάσαμε στο τμήμα όμως, ξαφνικά εμφανίστηκε με τα ράσα», δήλωσε η κοπέλα που σταμάτησε τον ιερέα και κατέγραψε το βίντεο.

Οι πατούσες των δύο ζώων ήταν γεμάτες πληγές από το σύρσιμο πάνω στην άσφαλτο

Το νεόνυμφο ζευγάρι, αντικρύζοντας αυτό το απάνθρωπο θέαμα σταμάτησαν άμεσα τον ιερέα, πήραν τηλέφωνο στο ΑΤ της περιοχής Απολλώνιο, καταγγέλονατς το γεγονός και καλώντας τους αστυνομικούς που έσπευσαν άμεσα.
Οδηγήθηκαν και οι τρεις στο αστυνομικό τμήμα, όπου το νεαρό ζευγάρι έκανε την καταγγελία, οπότε συνελήφθη ο δράστης στα πλαίσια του αυτοφώρου. O ιερέας  είναι από την ορεινή Λευκάδα και είναι συνταξιούχος.

Η φιλοζωϊκή οργάνωση Νέμεσις ενημερώθηκε από χθες (22/9) και βρίσκεται σε επικοινωνία με τα παιδιά για όλα τα περαιτέρω. Όπως αναφέρεται από την οργάνωση, τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής, με τα οποία επικοινώνησε το ζευγάρι δεν βοήθησαν καθόλου διότι “είναι εθελοντές και φοβούνται”!!!!!

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθη 74χρονος ημεδαπός για υπόθεση κακοποίησης ζώου, σε περιοχή της Λευκάδας.

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες, χθες (22.09.2024), κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Απολλωνίων, 74χρονος
ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων.

Πιο αναλυτικά, ο 74χρονος συνελήφθη, μετά από σχετική καταγγελία, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα, σε περιοχή της Λευκάδας, έσερνε δύο σκυλιά, ιδιοκτησίας του, έχοντάς τα δεμένα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου που οδηγούσε.
Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Απολλωνίων, ενώ επιπλέον, σε βάρος του δράστη βεβαιώθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των 60.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 22:56:02

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button