Ελλάδα

Λασίθι: Θύμα και δράστης «ήταν σαν αδέρφια»

Θρήνος στο Λασίθι της Κρήτης μετά την τραγική κατάληξη που είχε χθες Τετάρτη (03/07) γλέντι στο Οροπέδιο του Καθαρού, όταν 36χρονος πατέρας ενός παιδιού έπεσε νεκρός από μπαλωθιές του μπατζανάκη του, με τον οποίο «ήταν σαν αδέρφια».

Το θλιβερό περιστατικό συνέβη μετά τις κουρές (κουρέματα για μαλλί αιγοπροβάτων) που οργανώνουν κτηνοτρόφοι αυτή την εποχή σε όλη την Κρήτη. Ο θάνατος του 36χρονου βύθισε στο πένθος δύο οικογένειες της περιοχής, καθώς το θύμα σκοτώθηκε από «φίλια» πυρά και μπαλωθιές που έριχνε ο μπατζανάκης του στη διάρκεια του γλεντιού στο μαντρί.

«Ήταν σαν αδέρφια, είχαν άριστες σχέσεις», αναφέρει στο Creta24, ο Γιώργος Στειακάκης, δικηγόρος του 32χρονου δράστη, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε τον 36χρονο από λάθος χειρισμό του όπλου. Ο ίδιος είναι σε κατάσταση σοκ μετά την τραγική εξέλιξη.

«Είναι συντετριμμένος, άρχισε να ουρλιάζει, έπαθε σοκ. Είναι σαν να έχασε τον αδερφό του. Ο ίδιος νιώθει θύμα και θύτης. Έκλαιγε στο αστυνομικό τμήμα, ήταν σε απελπιστική κατάσταση. Κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει από την οικογένεια τι έχει γίνει» είπε ο δικηγόρος του.

Ο δράστης παραδόθηκε χθες στις αρχές, λέγοντας πως πέταξε το όπλο, σαστισμένος από την έκβαση της μοιραίας μπαλωθιάς, που βρήκε τον 36χρονο φίλο του στον θώρακα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης όταν οι κτηνοτρόφοι μαζεύτηκαν στο Οροπέδιο του Καθαρού, σε δύσβατη περιοχή που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.150 μέτρα, για να βοηθήσουν στην κουρά των προβάτων που οργάνωσε γνωστός τους .
Το απόγευμα, αφού τελείωσε η κουρά, ξεκίνησε το γλέντι και μαζί με το ποτό, άρχισαν και οι μπαλωθιές. Μια από τις σφαίρες όμως κατέληξε στο θώρακα του 36χρονου κτηνοτρόφου και τον έπληξε θανάσιμα.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ ο 32χρονος καθ’ ομολογία του δράστης αναζητήθηκε αρχικά από τις αρχές και στη συνέχεια παρουσιάστηκε στο τμήμα όπου και συνελήφθη, αφού ομολόγησε την πράξη του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, με την οποία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-04 13:46:41

Back to top button