Περιβάλλον

Λαγουβάρδος (Act for Earth Summit): Ανεξέλεγκτες οι επιπτώσεις στο κλίμα αν δεν δράσουμε άμεσα

Με γοργό ρυθμό αυξάνονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας, λόγω της κλιματικής αλλαγής, όπως επεσήμανε ο διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, μιλώντας στο πλαίσιο του «Act for Earth Summit» του CNN Greece, στο πάνελ «Κλίμα» που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου. 

Ο κ. Λαγουβάρδος αναφέρθηκε στις εξελίξεις αναφορικά με την άνοδο της θερμοκρασίας στη χώρα μας και την ένταση των καιρικών φαινομένων, τα οποία, όπως εξήγησε, έχουν σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Ο διευθυντής ερευνών τόνισε πως «πρέπει να δράσουμε άμεσα και γρήγορα γιατί η κλιματική αλλαγή προχωράει πιο γρήγορα απ’ ό,τι περιμέναμε και τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε πρέπει να υιοθετηθούν πολύ πιο σύντομα».

Διαφορετικά, προειδοποίησε, πως θα «βρεθούμε ενώπιον καταστάσεων που ούτε είναι εύκολο να τις προβλέψουμε και πιθανόν να είναι ανέλεγκτες και να οδηγήσουν σε προβλήματα τόσο για την ζωή, όσο και για τις περιουσίες των ανθρώπων στον πλανήτη».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-24 15:40:01

Back to top button