Κόσμος

Λίβανος: Νεκρός ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ στο ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό

Ενας ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ, επικεφαλής της μονάδας ρουκετών και πυραύλων της σιιτικής τρομοκρατικής οργάνωσης, σκοτώθηκε την Τρίτη κατά τη διάρκεια μίας ακόμη ισραηλινής επιδρομής στη Βηρυτό, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Reuters δύο λιβανέζικες πηγές ασφαλείας.

Ο διοικητής της μονάδας της Χεζμπολάχ ονομάζεται Ιμπραχίμ Κουμπάϊσι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Φέρεται να σκοτώθηκε σε πλήγμα νωρίτερα το μεσημέρι που είχε ως στόχο μία πολυκατοικία στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, το οποίο άφησε πίσω του τουλάχιστον έξι νεκρούς και 15 τραυματίες, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο ισραηλινός στρατός είχε μιλήσει, από την πλευρά του, για ένα νέο «πλήγμα ακριβείας» στη Βηρυτό.

Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε τη Χεζμπολάχ

Λίγες στιγμές μετά την επίθεση αυτή ο πρωθυπουργός του Ισραήλ βεβαίωσε αυτό που πολλοί αναλυτές έχουν ήδη συμπεράνει μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή: ότι ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις του στον Λίβανο, στοχεύοντας την φιλοϊρανική οργάνωση.

«Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε τη Χεζμπολάχ» τόνισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του.

Απευθυνόμενος «στον λαό του Λιβάνου» ο ίδιος πρόσθεσε: «Ο πόλεμός μας δεν στρέφεται εναντίον σας, είναι κατά της Χεζμπολάχ».

Περισσότερα σε λίγο…

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-24 18:00:48

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button