Κόσμος

Λίβανος: Νέο κύμα εκρήξεων σε συσκευές επικοινωνίας της Χεζμπολάχ – Τρεις νεκροί

Μία ημέρα μετά το κινηματογραφικό –όπως όλα δείχνουν– χτύπημα των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών κατά της Χεζμπολάχ, νέες εκρήξεις ακούστηκαν την Τετάρτη στον Λίβανο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου, ασύρματοι πομποδέκτες (γουόκι-τόκι) που χρησιμοποιούσαν μέλη Χεζμπολάχ εξερράγησαν στα νότια προάστια της Βηρυτού, καθώς και στο νότιο και ανατολικό τμήμα του Λιβάνου.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Μπεκαά. Επίσης, εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στη νέα σειρά επιθέσεων, δήλωσε πηγή στο Reuters.

Οι φορητοί πομποδέκτες φέρονται να αγοράστηκαν από τη Χεζμπολάχ πριν από περίπου πέντε μήνες, χρονικό διάστημα παρόμοιο με την αγορά των βομβητών που εξερράγησαν την Τρίτη.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαίωσε ότι ασύρματοι πομποδέκτες εξερράγησαν στα νότια προάστια της Βηρυτού, όπου γίνονταν οι κηδείες μελών της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν την προηγούμενη μέρα όταν χιλιάδες βομβητές που χρησιμοποιούσε το κίνημα εξερράγησαν σε ολόκληρη τη χώρα.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν εκρήξεις στη Σάιντα (νότια) και στο Μπάαλμπεκ (ανατολικά).

Δημοσιογράφοι του Reuters δήλωσαν επίσης ότι άκουσαν τουλάχιστον δύο περιορισμένης έντασης εκρήξεις σε διαφορετικά σημεία των προαστίων της Βηρυτού.

Δύο πηγές δήλωσαν επίσης στο Axios ότι ο στόχος του Ισραήλ στο δεύτερο κύμα επιθέσεων είναι να ενισχύσει την παράνοια και τον φόβο στις τάξεις της Χεζμπολάχ, σε μια προσπάθεια να πιέσει την ηγεσία της οργάνωσης να αλλάξει την πολιτική της όσον αφορά τη σύγκρουση με το Ισραήλ.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-18 18:11:47

Back to top button