![Λέιτον Όριεντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Οι «πολίτες» τρόμαξαν αλλά προκρίθηκαν στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας Λέιτον Όριεντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Οι «πολίτες» τρόμαξαν αλλά προκρίθηκαν στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας](https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2025/02/MANCHESTER_CITY_REUTERS-1200x675.jpg)
Λέιτον Όριεντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Οι «πολίτες» τρόμαξαν αλλά προκρίθηκαν στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας
ΦΩΤΟ REUTERS/David Klein
Η Μάντσεστερ Σίτι ζορίστηκε πολύ και χρειάστηκε ανατροπή για να νικήσει 2-1 την Λέιτον Οριεντ (ομάδα 3ης κατηγορίας) και να πάρει την πρόκριση για τους «16» του κυπέλλου Αγγλίας.
Τρεις ημέρες πριν την πρώτη μάχη με τη Ρεάλ στα πλέι-οφ του Champions League, και δεδομένης της δυναμικότητας του αντιπάλου, ο Πεπ Γκουαρντιόλα έκανε αναμενόμενο rotation στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά είδε την Λέιτον Όριεντ να ανοίγει το σκορ στο 16΄ με ένα απίθανο σουτ του νεαρού Ντόνλεϊ σχεδόν από τη σέντρα, που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, στην πλάτη του Ορτέγκα και στα δίχτυα (χρεώθηκε τελικά ως αυτογκόλ του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων).
Λίγα λεπτά αργότερα, ο νεοαποκτηθείς Νίκο Γκονζάλεθ αποχώρησε τραυματίας και επιστρατεύτηκε ο Μπερνάντο Σίλβα, όμως οι πρωταθλητές δεν μπόρεσαν να βρουν απάντηση ως το ημίχρονο.
Τα κατάφεραν τελικά στο 56΄ και με αρκετή δόση τύχης, όταν ένα σουτ του Λιούις κόντραρε στον Χουσάνοφ και άλλαξε πορεία, με τον 21χρονο Ουζμπέκο αμυντικό να πιστώνεται το πρώτο του γκολ με την αγγλική ομάδα. Στη συνέχεια ο Γκουαρντιόλα έριξε στο ματς τους Φόντεν και Ντε Μπρόινε και ο Βέλγος ήταν αυτός που έδωσε τη λύση στο 79΄, χαρίζοντας στη Μάντσεστερ Σίτι τη νίκη-πρόκριση.
Στον άλλο μεσημεριανό αγώνα του 4ου γύρου, η πρωτοπόρος της Championship Λιντς ηττήθηκε 2-0 στο «Ελαντ Ρόουντ» από τη Μίλγουολ
Δημοσιεύτηκε ! 2025-02-08 16:54:00