Πολιτική

Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Προς αποφυγή δημοσίων τοποθετήσεων που δυναμιτίζουν το κλίμα – «Αναβολή» στα οικονομικά

Σε ζητήματα καλύτερης λειτουργίας της περιορίστηκε η συζήτηση στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία το απόγευμα της Τρίτης (1/10), σε ενωτικό κλίμα όπως διαμηνύουν βουλευτές στο CNN Greece.

Κάποιοι ανάμεσά τους, πάντως, εξέφρασαν τα παράπονά τους για το ότι το κοινοβουλευτικό τους έργο δεν προβάλλεται όσο θα έπρεπε από την «Αυγή».

Παραλλήλως, έγινε και μία προεργασία ενόψει και των δύσκολων κοινοβουλευτικών μαχών της συζήτησης του προϋπολογισμού και της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Σε αμηχανία, εξάλλου, βρέθηκαν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το μεσημέρι της Τρίτης όταν ο Χρήστος Γιαννούλης άνοιξε το μικρόφωνο κι άρχισε να περιγράφει εν είδει σχολιαστή το τι συνέβαινε στην αίθουσα της Γερουσίας.

Ο Κώστας Μπάρκας, μάλιστα, κάλεσε τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης να μην το συνεχίσει, με τον κ. Γιαννούλη να καλεί σκωπτικά τους υπόλοιπους βουλευτές να κάνουν ησυχία γιατί «ο Κώστας συγγράφει».

Ο κ. Γιαννούλης, πάντως, έκανε την αυτοκριτική του τοποθετούμενος στη συνεδρίαση υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να αποφεύγονται δημόσιες τοποθετήσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα.

Όσον αφορά τα οικονομικά του κόμματος, δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις πριν την εκλογή προέδρου, προσδοκώντας στην Κουμουνδούρου και στην εξομάλυνση της δύσκολης κατάστασης με τις αποπληρωμές που θα λάβουν χώρα μόλις εκταμιευτεί η κρατική χρηματοδότηση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι Παύλος Πολάκης και Σωκράτης Φάμελλος μπήκαν στην αίθουσα της Γερουσίας αφού είχε ξεκινήσει η ομιλία Παππά.

«Ο ρόλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην περίοδο μέχρι την εκλογή προέδρου είναι κρίσιμος για την ενότητα και για την εικόνα μας στην κοινωνία. Γι’ αυτό και απαιτείται να μας χαρακτηρίζει ενιαίος, συντροφικός και τεκμηριωμένος αντιπολιτευτικός λόγος. Να μην λέμε πράγματα που θίγουν άλλους συντρόφους. Αυτό τηρήσαμε από τον Ιούλιο του 2023 και πέτυχε. Και είναι κεκτημένο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θέλει να δει και η κοινωνία. Αυτή η συντροφική στάση θα πρέπει να ξεκινά από τα ανώτατα όργανα κι ό,τι θελουμε να λύσουμε, να το λέμε μόνο μέσα σε αυτά. Και για να μην υπάρχει καμία ανησυχία ξεκαθαρίζω ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Δεν επιτρέπω να υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Κι αυτό θα πρέπει να δεσμεύει και να εκφράζει όλα τα μέλη της ΚΟ», υποστήριξε ο κ. Φάμελλος.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-01 18:38:01

Back to top button