Αθλητικά

Κώστας Λάμπρου: Ποιος είναι ο Έλληνας τερματοφύλακας που βρίσκεται στη λίστα της Μπαρτσελόνα

Ο Κώστας Λάμπρου δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στην Ελλάδα, έχει παίξει όλα τα χρόνια στην Ολλανδία και εμφανίζεται ως υποψήφιος για τη θέση του τερματοφύλακα στην Μπαρτσελόνα.

Η Μπαρτσελόνα σαρώνει στο ισπανικό πρωτάθλημα, ωστόσο οι Καταλανοί δεν μπόρεσαν να χαρούν όσο θα ήθελαν τη νέα επιβλητική νίκη (1-5) στην έδρα της Βιγιαρεάλ, καθώς ο Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν τραυματίστηκε πολύ σοβαρά (ρήξη του επιγονατιδικού τένοντα στο δεξί γόνατο) και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, με τον Κώστα Λάμπρου να είναι πιθανός αντικαταστάτης του.

Σύμφωνα με την καταλανική «Mundo Deportivo», ορισμένοι από τους τερματοφύλακες που θα μπορούσαν να καλύψουν το κενό του Γερμανού πορτιέρο είναι οι Κέιλορ Νάβας, ο Λόρις Κάριους, ο Τόμας Βάτσλικ, ο Γίρι Παβλένκα, αλλά και ο 33χρονος Έλληνας τερματοφύλακας.

Ο Κώστας Λάμπρου είναι ένας έμπειρος γκολκίπερ, ο οποίος έχει κάνει μεγάλη καριέρα στην Ολλανδία, αλλά το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί ελεύθερος και θα μπορούσε να εξεταστεί από την Μπαρτσελόνα, σύμφωνα πάντα με τους Καταλανούς.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PEC Zwolle (@peczwolle)

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PEC Zwolle (@peczwolle)

Να σημειωθεί ότι το Fox Sports πριν 7 χρόνια είχε κάνει ντοκιμαντέρ τη ζωή του Ευβοιώτη τερματοφύλακα με τίτλο «Kostas wat het kost» («Ο Κώστας με κάθε κόστος»), στο οποίο μίλησαν και άνθρωποι του περιβάλλοντός του, μεταξύ άλλων και η μητέρα του. Η ταινία προβλήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2017 στον κινηματογράφο Pathe Tilburg.

Το προφίλ του Κώστα Λάμπρου

Ο Κώστας Λάμπρου κατάγεται από την Εύβοια και προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια. Ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο από μικρή ηλικία, μιας και ο πατέρας του ήταν ποδοσφαιριστής, ενώ πλέον είναι προπονητής στην τοπική ομάδα της Δροσιάς Ευβοίας. 

Έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες του Χαλκίνεου Χαλκίδας, παίζοντας σχεδόν από την αρχή στη θέση του τερματοφύλακα.

Σχεδόν όλη η οικεγένεια ασχολείται με διαφορετικά κομμάτια του ποδοσφαίρου, αφού ο αδερφός του είναι διαιτητής στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και ανήκει στην ΕΠΣ Ευβοίας.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Konstantinos Lamprou (@koslamprou)

Ο Κώστας Λάμπρου δεν αγωνίστηκε ποτέ επαγγελματικά στην Ελλάδα. ‘Έφυγε από τα 13 για την Ολλανδία, όπου εντάχθηκε στις ακαδημίες του Άγιαξ.

Το 2005 μετακόμισε σε μια ερασιτεχνική ομάδα λίγο έξω από το Άμστερνταμ και από εκεί πήγε στη Φέγενορντ. Η ομάδα αυτή ήταν η πρώτη που υπέγραψε δελτίο και αργότερα, επαγγελματικό συμβόλαιο συνεργασίας.

Ξεκίνησε από την U-17 και συνέχισε στην U-19, ενώ από το 2008 μέχρι το 2015 ανήκε στη Φέγενορντ, από την οποία παραχωρήθηκε για ένα χρόνο δανεικός (2010-2011) στην Εξέλσιορ και το 2014-2015 στη Βίλεμ, όπου το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Konstantinos Lamprou (@koslamprou)

Τον Αύγουστο του 2027 επέστρεψε ως επαγγελματίας στον Άγιαξ, όπου έμεινε δύο χρόνια. Ακολούθησε η Φίτεσε, η Βαλβάικ, η Τσβόλε και η Βίλεμ, ενώ επέστρεψε και πάλι στη Φέγενορντ, στην οποία αγωνιζόταν μέχρι πριν μερικούς μήνες όταν και έμεινε ελεύθερος.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Konstantinos Lamprou (@koslamprou)

Ο Κώστας Λάμπρου αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και μένει να φανεί αν θα γράψει ιστορία, παίρνοντας μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα. Αν τα καταφέρει, θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα φορέσει τη φανέλα της ανδρικής ομάδας των Καταλανών, καθώς τη διετία 2000-2002, ο ο Ανέστης Αναστασιάδης είχε αγωνιστεί στη Β’ ομάδα της Μπαρτσελόνα.

To άρθρο Κώστας Λάμπρου: Ποιος είναι ο Έλληνας τερματοφύλακας που βρίσκεται στη λίστα της Μπαρτσελόνα δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-24 10:44:48

Back to top button