Ελλάδα

Κύκλωμα εκβιαστών στην Κέρκυρα: Πήραν προθεσμία να απολογηθούν οι πέντε συλληφθέντες

Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσουν οι τέσσερις εφοριακοί, μεταξύ των οποίων είναι και ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ, καθώς και ένας λογιστής.

Παρέμβαση της Αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος

Στο μεταξύ, νωρίτερα, δόθηκε εντολή να ελεγχθούν τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων στην υπόθεση του κυκλώματος από τον επικεφαλής της αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Ήδη έχει διαταχθεί προσωρινή δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων και σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι επιλήψιμο, η ανεξάρτητη αρχή θα προχωρήσει σε οριστική δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων.

Ακόμη, σύμφωνα με την ίδια εντολή, θα ελεγχθούν και τα περιουσιακά στοιχεία φορολογουμένων που τυχόν έχουν ευνοηθεί από τη δράση του κυκλώματος της Κέρκυρας.

Πώς δρούσε το κύκλωμα των εκβιαστών εφοριακών

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση φέρονται να εκβίαζαν επιχειρηματίες, οι οποίοι είχαν είτε φορολογικά χρέη είτε είχαν να πάρουν επιστροφές από την Εφορία.

Ζητούσαν χρήματα για «εξυπηρετήσεις» και σε άλλες περιπτώσεις απαιτούσαν χρήματα από φορολογουμένους προκειμένου να κάνουν τα στραβά μάτια και να μην προβούν σε έλεγχο.

Κομβικό ρόλο έπαιζε ένας λογιστής, ο όποιος παρείχε στοιχεία στους επίορκους εφοριακούς.

Στη συνέχεια, αυτοί αναλάμβαναν δράση και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου τα θύματα να λάβουν νωρίτερα την επιστροφή φόρου που δικαιούνταν, ή ακόμη και για να αποφύγουν ελέγχους.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-11 20:35:59

Back to top button