Auto

Κόλλησε το γκάζι με 200 χλμ./ώρα! (+video)

Ένας 18χρονος οδηγός έζησε μια τρομακτική δοκιμασία όταν το Honda Pilot του 2022 φέρεται να επιτάχυνε ανεξέλεγκτα στα μέχρι τα 200 χλμ/ώρα σε αυτοκινητόδρομο της Μινεσότα.

Το περιστατικό συνέβη στις 17 Σεπτεμβρίου, καθώς ο Sam Dutcher οδηγούσε στο σπίτι του προς το West Fargo της Βόρειας Ντακότα.

Παρά το γεγονός ότι πάτησε τα φρένα και προσπάθησε να βάλει τη νεκρά στο κιβώτιο ταχυτήτων, το SUV συνέχισε να επιταχύνει χωρίς τη συμβολή του.

Μη μπορώντας να σταματήσει το ακυβέρνητο όχημα, η μητέρα του Dutcher κάλεσε την Αστυνομία για βοήθεια.

Ο τροχονόμος Zach Gruver ανταποκρίθηκε γρήγορα, εντοπίζοντας το Honda που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο.

Χρησιμοποιώντας το περιπολικό του Dodge Charger, ο αστυνομικός πραγματοποίησε έναν ελεγχόμενο ελιγμό φρενάροντας μπροστά από το SUV, ενεργοποιώντας το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης.

Η σύγκρουση συνέβη με ταχύτητα περίπου 80 χλμ/ώρα και το SUV σταμάτησε τελικά μόλις 6,4 χιλιόμετρα από μια διασταύρωση. Ευτυχώς, η αγροτική περιοχή είχε μικρή κυκλοφορία, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος.

Όλο το περιστατικό, συμπεριλαμβανομένης της ελεγχόμενης σύγκρουσης, καταγράφηκε στην κάμερα οργάνων της αστυνομίας.

Ο Gruver εξήγησε αργότερα ότι η χρήση του οχήματός του ως εμπόδιο ήταν η μόνη επιλογή που είχε για να σταματήσει με ασφάλεια το SUV. Ο Ντάτσερ είχε ήδη διανύσει 48 χιλιόμετρα από την έναρξη της δυσλειτουργίας.

Το Honda Pilot φέρεται να είχε αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα και στο παρελθόν, με το γκάζι να κολλάει. Το όχημα πρόκειται τώρα να υποβληθεί σε περαιτέρω έλεγχο σε αντιπροσωπεία, ενώ η Honda δεν έχει ακόμη σχολιάσει τα πιθανά αίτια της δυσλειτουργίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-07 19:45:40

Back to top button