Κόσμος

Κρίσιμη σύσκεψη υπό τον Νετανιάχου με ανώτερα στελέχη του στρατού – Στο τραπέζι η απάντηση στο Ιράν

Σύσκεψη κορυφής με στελέχη ασφαλείας έχει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου το μεσημέρι της Τετάρτης (2/10) ενώ όλη η υφήλιος περιμένει την απάντηση του Τελ Αβίβ στο χτύπημα της Τεχεράνης. Στη σύσκεψη μετέχουν οι επικεφαλής της Σιν Μπερ Ρόνεν Μπαρ, της Μοσάντ Ντέβιντ Μπαρνέα, του ισραηλινού Στρατού Χέρι Χαλεβί και ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ. 

Η σύσκεψη πραγματοποιείται ενώ το Ισραήλ ανακοίνωσε τον πρώτο της νεκρό στις μάχες σώμα με σώμα στο Λίβανο με τη Χεζμπολάχ. Πρόκειται για α το 22χρονο Ειτάν Ιτσχάκ Όστερ.

Σύμφωνα με το στρατό του Λιβάνου οι Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν εισέλθει σε βάθος τετρακοσίων μέτρων μέσα στο έδαφος της χώρας τους.

Στο μεταξύ συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τους στόχους που χτυπήθηκαν στο Ισραήλ μετά από το μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους από το Ιράν την Τρίτη (1/10). Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο αεροπορικές βάσεις καταστράφηκαν ενώ το Τελ Αβίβ υποστηρίζει ότι επλήγησαν κτήρια που στέγαζαν διοικητικό προσωπικό.

Τεράστιο θαύμα χαρακτήρισε ο υπεύθυνος ενός δημοτικού σχολείου στο κεντρικό Ισραήλ που χτυπήθηκε από ιρανικό πύραυλο το γεγονός ότι κανείς δεν τραυματίστηκε από το χτύπημα αυτό.

Αρκετές εκατοντάδες παιδιά στο σχολείο Σαλχαβότ Τσαμπάντ στην πόλη Γκεντέρα, είχαν μείνει μέχρι αργά για τον εβραϊκό εορτασμό της Πρωτοχρονιάς που τελείωσε περίπου δύο ώρες πριν από την επίθεση.

Ο τοίχος του σχολικού κτιρίου κατέρρευσε από την πρόσκρουση του πυραύλου, καταστρέφοντας τις αίθουσες διδασκαλίας και έναν εσωτερικό χώρο παιχνιδιού.

«Όταν είδαμε τις ζημιές, φοβηθήκαμε να σκεφτούμε τι θα μπορούσε να έχει συμβεί», λέει ο ραβίνος Ραφαέλ, ο οποίος έσπευσε αργότερα στον τόπο του εγκλήματος.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-02 15:53:00

Back to top button