Ελλάδα

Κρήτη: Στο εδώλιο σήμερα ο 23χρονος που πυροβόλησε στο κεφάλι 30χρονο για μια προσπέραση

Ξεκινά σήμερα (25/10) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου Κρήτης η δίκη του 23χρονου νεαρού που πυροβόλησε στο κεφάλι 30χρονο άνδρα τραυματίζοντας τον βαρύτατα για μια προσπέραση, τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου του 2023. 

Στο εδώλιο θα καθίσει ένας 23χρονος Κρητικός, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση ο οποίος ήδη είναι έγκλειστος στις φυλακές Χανίων.

Το 30χρονο θύμα του υπενθυμίζεται οτι είχε βρεθεί ξημερώματα της 3ης Αυγούστου του 2023, χωρίς τις αισθήσεις του, στο αυτοκίνητο του που είχε εκτραπεί στο πρανές, δεξιά του οδοστρώματος, στο δρόμο Τυμπακίου-Μοιρών.

Σύμφωνα με το Cretalive αρχικά, θεωρήθηκε ότι είχε σημειωθεί τροχαίο, ωστόσο η εκδοχή αυτή ανατράπηκε καθώς όταν ο 30χρονος διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, και μετά την υποβολή του σε μαγνητική τομογραφία, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ξένου σώματος εντός του εγκεφάλου που προσομοίαζε με βλήμα.

Η ζωή του κρεμόταν από μία κλωστή. Στις 7 Αυγούστου ξεκίνησε η σταδιακή αφύπνιση του. Στις 8 Σεπτεμβρίου ο Νίκος πήρε εξιτήριο. Ακόμα και οι γιατροί έκαναν λόγο για θαύμα!

Στην πορεία των ερευνών προέκυψε ότι είχε δεχθεί σφαίρα εν κινήσει από 23χρονο σήμερα συντοπίτη του μετά από παρεξήγηση για ασήμαντη αφορμή, για μια προσπέραση.

Το θύμα προπορευόταν με το αυτοκίνητο του και φέρεται να κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα. Ο 23χρονος θέλησε να προσπεράσει και θεώρησε ότι ο προπορευόμενος οδηγός του έκλεινε σκοπίμως το δρόμο για να μην τον αφήσει να περάσει μπροστά.

Μέσα από τη δικογραφία προκύπτει ότι οι δύο νεαροί, δεν είχαν προηγούμενα μεταξύ τους.

Ο νεαρός δράστης του πυροβολισμού, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κρυβόταν για 20 ημέρες. Από μέρους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ είχαν γίνει αλλεπάλληλες επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του σε διάφορες περιοχές της Κρήτης. Βορίζια, Μυλοπόταμο, Σφακιά.

Τελικά παραδόθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου στις 23 Αυγούστου, συνοδευόμενος από φιλικό πρόσωπο της οικογένειας του.

Λίγα 24ωρα μετά οδηγήθηκε στη φυλακή καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Αρνήθηκε ότι είχε ανθρωποκτόνο δόλο και πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι ήθελε να εκφοβίσει το θύμα προκειμένου να το αποτρέψει, όπως είπε, από το να πέσει με το αυτοκίνητο κατά πάνω του.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-25 09:15:00

Back to top button