Ελλάδα

«Κοσμοπολίτες» κακοποιοί άρπαζαν ρολόγια στη Μύκονο

Μύκονος, Ζυρίχη, Βιέννη, αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις που συγκεντρώνουν χιλιάδες τουρίστες «επισκέπτονταν» τα μέλη της διεθνούς σπείρας για να αρπάζουν πανάκριβα ρολόγια από τα χέρια των πλουσίων ιδιοκτήτων τους.

Δυο από αυτούς, γαλλικής υπηκοότητας 29 ετών, αναζητούνται πλέον και από τις ελληνικές διωκτικές αρχές, καθώς στις 28 και 29 Ιουνίου άρπαξαν από δυο τουρίστες, που απολάμβαναν τις διακοπές τους στο «νησί των Ανέμων», ρολόγια. Η εκτιμώμενη συνολική αξία τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας, είναι 225 χιλιάδες ευρώ!

Τους 29χρονους αναζητούν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης «για συμμετοχή σε εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας, που διέπραξαν από κοινού με συνεργούς τους σε άλλα κράτη».

Σε βάρος τους, το Τμήμα Ασφαλείας και Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου υπέβαλε δικογραφία, καθώς ύστερα από «επικοινωνία – συνεργασία με EUROPOL και INTERPOL σκιαγραφήθηκε ο τρόπος δράσης (modus operandi) της συμμορίας, αποδομήθηκε το εγκληματικό τους προφίλ και διαπιστώθηκε ότι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα διεθνικού χαρακτήρα με τα εξής χαρακτηριστικά:

  • επέλεγαν χώρες με μεγάλη τουριστική κίνηση, όπου εγκαθίσταται για μικρό χρονικό διάστημα
  • «ειδικευόταν» στην αρπάγη επώνυμων πολυτελών ρολογιών από πολίτες που κυκλοφορούσαν σε δημοφιλείς περιοχές
  • ενεργούσαν με διακριτούς ρόλους (παρακολούθηση, επιτήρηση, κλοπή)
  • επιτίθονταν αποσπώντας την προσοχή των θυμάτων και με γρήγορες κινήσεις αφαιρούσαν τα ρολόγια που φορούσαν
  • χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα οχήματα για τη διαφυγή τους
  • εγκατέλειπαν άμεσα τα καταλύματα προσωρινής διαμονής τους».

Οι αστυνομικοί, μετά τις αρπαγές των ρολογιών, εντόπισαν τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν, όπως επίσης και το κατάλυμα όπου έμεναν. Κατάφεραν να φτάσουν στην ταυτότητά τους, ενώ εκτιμούν ότι το «δίδυμο» δεν δρούσε μόνο του, αλλά είχε και συνεργούς.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 18:35:00

Back to top button