Κόσμος

Κολοράντο: Αρκούδα με τα μικρά της μπήκε σε σπίτι και τραυμάτισε έναν 74χρονο

Eνας 74χρονος άνδρας από το Κολοράντο τραυματίστηκε όταν μια μαύρη αρκούδα με τα τρία μικρά της μπήκε από τη μισάνοιχτη συρόμενη μπαλκονόπορτα του σπιτιού του και αυτός προσπάθησε να την διώξει.

Σύμφωνα με το τμήμα πάρκων και άγριας ζωής του Κολοράντο, οι ένοικοι του σπιτιού τρόμαξαν από τον δυνατό θόρυβο περίπου στις 20:30 το βράδυ της Πέμπτης και είδαν τις αρκούδες να μπαίνουν μέσα από την πόρτα που είχε μείνει μισάνοιχτη.

Ο 74χρονος άνδρας προσπάθησε να διώξει την ενήλικη θηλυκή αρκούδα με μία καρέκλα, αλλά αυτή τον έριξε σε έναν τοίχο και τον χτύπησε, ανέφερε η υπηρεσία.

Η αρκούδα τραυμάτισε τον άνδρα στο κεφάλι, τον λαιμό, τα χέρια, τον ώμο, την κοιλιά και τα πόδια, προτού αυτός και οι άλλοι ένοικοι του σπιτιού διαφύγουν σε ένα υπνοδωμάτιο και κλειδωθούν μέσα.

Ο βοηθός σερίφη στο Λέικ Σίτι, μια πόλη του νοτιοδυτικού Κολοράντο με 400 κατοίκους, κυνήγησε τις αρκούδες και οι διασώστες έδωσαν στον άνδρα τις πρώτες βοήθειες.

Τα τραύματα του άνδρα ήταν σημαντικά, αλλά δεν χρειάστηκε να πάει σε νοσοκομείο, ανέφερε η υπηρεσία.

Μέλη της ειδικής υπηρεσίας βρήκαν τις τέσσερις αρκούδες σε δέντρα κοντά στο σπίτι του άνδρα και τις σκότωσαν, μια τυπική πρακτική που ακολουθούν οι αρχές για να σταματήσουν τις αρκούδες οι οποίες συνδέουν τους ανθρώπους με την τροφή τους.

«Δυστυχώς τα μικρά αρκουδάκια που διδάσκονται αυτές τις συμπεριφορές από τη μητέρα τους μπορεί να προκαλέσουν πολλά βίαια επεισόδια εναντίον ανθρώπων», δήλωσε ο Λούκας Μάρτιν, αξιωματούχος της πολιτείας.

Οι αρκούδες κυκλοφορούν συχνά στην περιοχή γύρω από το Λέικ Σίτι και η υπηρεσία άγριας ζωής είχε ενημερωθεί για περιστατικά εισβολής αρκούδων σε ακατοίκητα σπίτια και γκαράζ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-07 15:25:42

Back to top button