Πολιτική

Κοινή εμφάνιση με νόημα και ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή στο Πολεμικό Μουσείο

Στο Πολεμικό Μουσείο, παρευρέθηκαν απόψε στις 20.00 δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου «Οι Απόρρητοι Φάκελοι του Καραμανλή» του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη. Μια κοινή εμφάνιση με ιδιαίτερο νόημα, τη στιγμή μάλιστα που δεν θα είναι παρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην εκδήλωση προσήλθαν πολιτικά στελέχη από σχεδόν όλο το πολιτικό φάσμα, από τον Σ. Κεδίκογλου του ΣΥΡΙΖΑ ως στελέχη της Ελληνικής Λύσης, της Νίκης, την Αφροδίτη Λατινοπούλου, αλλά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος εκπροσωπεί το Μέγαρο Μαξίμου. Μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, Δημήτρης Σταμάτης, ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, Ανδρέας Κουτσούμπας, πρώην βουλευτής της ΝΔ και κουμπάρος του Κώστα Καραμανλή, Ακης Γεροντόπουλος, Βασίλης Μιχαλολιάκος, Λευτέρης Οικονόμου, Λευτέρης Ζαγορίτης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αλλά και ο παλαίμαχος ηθοποιός Κώστας Πρέκας.

Το παρών έδωσαν επίσης ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, η Ελίζα Βοζενμπεργκ, ο Χρήστος Μπουκώρος, ο Γιώργος Πατούλης, ο Μάριος Σαλμάς, ο Σταύρος Καλαφάτης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Στέλιος Πέτσας, ο Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Κώστας Κατσαφάδος, ο Γιάννης Οικονόμου, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Βασίλης Υψηλάντης, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Επίσης, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο Θάνος Πλεύρης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Στράτος Σιμόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να είναι ιδιαίτερα οξύς για τα θέματα που παγίως θέτει στον δημόσιο διάλογο, όπως η κριτική που έχει ασκήσει για τα εθνικά θέματα, για τον γάμο των ομόφυλων, όπως και για την ανάγκη επιστροφής στις συντηρητικές αξίες.  Και ο κ. Καραμανλής, όμως, αναμένεται να έχει γωνίες, τόσο για τα εθνικά, όσο και για τα εσωτερικά θέματα. «Το μήνυμα της παρέμβασης θα είναι παρ’ το αλλιώς», αναφέρει πηγή προσκείμενη στον κ. Σαμαρά.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δεν αναμένεται να παραστεί στην εκδήλωση, μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος ξεκαθάρισε ότι δεν κάνει ούτε δεξιά, ούτε αριστερή στροφή, αλλά εμμένει στη στρατηγική της ήπιας διεύρυνσης και της «απεύθυνσης» τόσο στον παραδοσιακό κόσμο της ΝΔ, όσο και στους πολίτες της κεντρώας διεύρυνσης.

Δείτε live τις ομιλίες


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-01 20:30:21

Back to top button