Πολιτική

Κλιμακώνεται η πίεση στον Στέφανο Κασσελάκη από τους «87»: Αλλαγή ημερομηνίας συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και καταδίκη των αναφορών περί διαπλοκής

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου (05.10.24) ακόμα μία επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία κατατέθηκαν τόσο τροπολογίες κατά του Στέφανου Κασσελάκη, όσο και οι υποψηφιότητες για τις εσωκομματικές εκλογές. Νωρίτερα, στην έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος είχε αποφασιστεί η αλλαγή ημερομηνίες του συνεδρίου για τις 8-10 Νοεμβρίου.  

Όπως φάνηκε από το εκρηκτικό κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕ, οι πολιτικοί εσωκομματικοί αντίπαλοι του Στέφανου Κασσελάκη, επιχειρούν να τον φέρουν σε ακόμα δυσκολότερη θέση, με αφορμή την πρόσφατη αναφορά του υποψηφίου πρόεδρου σε «συνιστώσα διαπλοκής».

Χαρακτηριστική της στάσης απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη είναι η κίνηση του πρώην βουλευτή και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, Θέμη Μουμουλίδη να τον στέλνει στην Επιτροπή Δεοντολογίας, κατηγορώντας τον ότι κατάργησε στην πράξη τη συλλογικότητα. Εξηγώντας την κίνηση αυτή, έκανε λόγο για «μία δύσκολη αλλά ηθικά επιβεβλημένη απόφαση. Έρχεται μάλιστα σε μία στιγμή που καθένας μας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Πρόκειται για απόφαση που δεν προσμετρά σκοπιμότητες και ισορροπίες, αλλά προτάσσει τον σεβασμό και την ηθική αποκατάσταση χιλιάδων ανθρώπων».

Τη ίδια στιγμή, χαρακτήρισε πρωτοφανής τη σημερινή εικόνα παρακμής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, συμπληρώνοντας πως το κόμμα «κινδυνεύει όχι μόνο να μεταλλαχθεί σε κάτι ξένο προς κάθε έννοια Αριστεράς, αλλά να αποχωριστεί και κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας».

Εξαπολύοντας επίθεση εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, τον κατηγόρησε πως αντί για λύση των προβλημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε ο ίδιος να είναι πρόβλημα στο κόμμα. «Με λόγο τοξικό, συχνά ανιστόρητο, με δημόσιες δηλώσεις που ουδεμία σχέση έχουν όχι μόνο με την αριστερά αλλά με προοδευτικό κόμμα, πορεύτηκε με μοναδικό γνώμονα προσωπικές αισθητικές και επικοινωνιακού χαρακτήρα επιλογές. Κατάργησε στην πράξη τη συλλογικότητα».

Συνεχίζοντας να αναφέρεται στη βραχύβια θητεία του Στέφανου Κασσελάκη, είπε ότι «ουδέποτε σεβάστηκε τις καταστατικές λειτουργίες. Καταπάτησε κάθε αρχή συλλογικής λειτουργίας, αδιαφόρησε επιδεικτικά για κάθε έννοια κριτικής. Επέτρεψε να λειτουργήσει ένας επικίνδυνος πολιτικά «περίγυρος» που με τρόπο γκεμπελικό συνεχίζει να επιχειρεί δολοφονίες χαρακτήρων. Συνεχίζει και φροντίζει να συντηρεί μια δημόσια εικόνα βίαιης αντιπαράθεσης».

Η τροπολογία που κατέθεσαν Θεοχαρόπουλος και Ζαχαριάδης 

Λίγη ώρα αργότερα, τροπολογία που αφορά σε «προσβλητικές αναφορές για διαπλοκή» κατέθεσαν οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Κώστας Ζαχαριάδης, προκειμένου να συμπεριληφθεί στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το σχέδιο πολιτικής απόφασης είναι ένα κείμενο που είναι προωθητικό και πολιτικά και προγραμματικά. Δυστυχώς δεν το υποστηρίζει όπως φαίνεται ο πρώην πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης με βάση όσα υποστήριξε στο βίντεο χθες (για προοδευτικό χώρο, διαπλοκή κ.ά)», ανέφερε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά την τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε ότι «προσβλητικές αναφορές για πραξικοπήματα, εκτροπές, χούντες, διαπλοκές δεν έχουν καμιά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι δυνατόν να ακούγονται εδώ».

Την ίδια στιγμή, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη, κατηγορώντας τον για τοξικότητα. «Κατηγορεί για διαπλοκή το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αγωνισθεί απέναντι στη διαπλοκή και έχουν πολεμηθεί από την διαπλοκή. Ντροπή» είπε, μεταξύ άλλων.

«Ακούστηκαν και σήμερα κατηγορίες ότι δεν είναι δημοκρατικό το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Είναι δυνατόν; Ο μόνος που το αμφισβήτησε εμπράκτως με τις πράξεις του αυτό είναι ο Στέφανος Κασσελάκης που είχε προχωρήσει σε τακτικές δολοφονίας χαρακτήρων, στοχοποίηση, κατασκευή εσωτερικών εχθρών κ.ά», σημείωσε.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ οφείλει και θα προχωρήσει μπροστά», προσθέτοντας ότι «η βάση θα καταψηφίσει τον Στέφανο Κασσελάκη και θα εκλέξει νέα ηγεσία. Μακριά από την τοξικότητα και την εσωστρέφεια. Και με δύο στόχους την ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και την απεύθυνση για μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία».

Παππάς: Ο κόσμος περιμένει από τους υποψήφιους να ακούσει πώς θα ενώσουν το κόμμα

«Πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία, να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι είναι μία καινούργια φάση. Πλέον έχουμε υποψήφιους προέδρους, έχουμε επίσημα κατατεθειμένες υποψηφιότητες», δήλωσε ο Νίκος Παππάς στο περιθώριο της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος τόνισε ότι «και από τους υποψήφιους, όλοι μας και όλος ο κόσμος που παρακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ, όλος ο προοδευτικός κόσμος, περιμένει να ακούσει πώς θα ενώσουν το κόμμα και πώς θα εφαρμόσουν τη συλλογική μας απόφαση για την συγκρότηση μίας μεγάλης εκλογικής προοδευτικής συμμαχίας. Εκεί είναι τα πολιτικά επίδικα και πρέπει αυτή η συζήτηση να γίνει δημόσια και όσες φορές χρειαστεί», υπογράμμισε.


Oι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

To άρθρο Κλιμακώνεται η πίεση στον Στέφανο Κασσελάκη από τους «87»: Αλλαγή ημερομηνίας συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και καταδίκη των αναφορών περί διαπλοκής δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-05 18:51:37

Back to top button