Αθλητικά

Κλήθηκε στην Εθνική μας ο Χρήστος Ζαφείρης!

Έτοιμος να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου είναι ο Χρήστος Ζαφείρης.

Ως γνωστόν ο 21χρονος ποδοσφαιριστής προτίμησε να αγωνιστεί στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντί αυτού της Νορβηγίας και σήμερα το όνομά του βρέθηκε για πρώτη φορά στις κλήσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τα δύο ματς που θα δώσει τον Σεπτέμβριο η «γαλανόλευκη» στο Nations League.

Η FIFA έκανε αποδεκτό το αίτημα της ΕΠΟ για να εντάξει τον άσο της Σλάβια Πράγας στο μητρώο της.

Έτσι λοιπόν άνοιξε ο δρόμος για να βρεθεί ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής στα πλάνα του Σέρβου προπονητή για τα παιχνίδια κόντρα στη Φινλανδία και την Ιρλανδία.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρεται:

«Ο κ. Ιβάν Γιοβάνοβιτς κάλεσε στην Εθνική Ομάδα Ανδρών τον Χρήστο Ζαφείρη. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός προχώρησε στην κλήση, αφού προηγουμένως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, έλαβε την έγκριση της FIFA, για το δικαίωμα συμμετοχής του 21χρονου (γεννημένος στις 23 Φεβρουαρίου 2003) μεσοεπιθετικού.

Ο Ζαφείρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Στα εννιά του χρόνια η οικογένειά του του μετοίκησε στη Νορβηγία όπου εντάχθηκε σε ποδοσφαιρικές ακαδημίες.. Σε ηλικία 14 ετών πήρε μετεγγραφή για τη Βαλερένγκα όπου παρέμεινε για 3,5 χρόνια και στη συνέχεια μετεγγράφηκε στη Γκρόρουντ της Β΄ Νορβηγίας, όπου πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις. Από εκεί “μετακόμισε” στη Χάουγκεσουντ με την οποία συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Σλάβια Πράγας, που τον απέκτησε τον Ιανουάριο του 2023. Με την ομάδα της Πράγας έχει αγωνιστεί στις διοργανώσεις της Τσεχίας, αλλά και στο Champions League.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει επίσης αγωνιστεί στις εθνικές ομάδες Κ15, Κ16, Κ17 και Κ19 και καθιερώθηκε στην Κ21 της Νορβηγίας, ωστόσο έχει επιλέξει να αγωνιστεί με το ελληνικό εθνόσημο».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-08-30 20:44:24

Back to top button