Auto

Κι όμως στην Ελλάδα πωλούνται και υποβρύχια (+video)

Μπορεί να ακούγεται κάπως… περίεργο αλλά η αλήθεια είναι πως όσοι έχουν τα χρήματα μπορούν να αποκτήσουν ό,τι φαντάζονται.

Πριν από μερικές δεκαετίες, η αγορά ενός super car ήταν ένα άπιαστο όνειρο. Στις μέρες μας ο αριθμός αυτών που αγοράζει αυτοκίνητα της συγκεκριμένης κατηγορίας αυξάνει συνεχώς.

Το ίδιο έχουμε δει να ισχύει και με τα ταχύπλοα σκάφη. Πριν από χρόνια βλέπαμε πολλά σκάφη έως πέντε μέτρα που είχαν και την μεγαλύτερη απήχηση ενώ σήμερα αυξάνουν σημαντικά όσα πωλούνται και είναι πάνω από δέκα μέτρα. Με λίγα λόγια όσοι θέλουν να αποκτήσουν σκάφος διαθέτουν και πολύ μεγάλα ποσά, κάτι βεβαίως που ισχύει και για τις περιπτώσεις που αφορά τα πολυτελή γιοτ αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, αυξημένες είναι και οι πωλήσεις… ιδιωτικών αεροπλάνων ακόμα και ελικοπτέρων. Στις περιπτώσεις αυτές τα νούμερα είναι μικρά όμως έχουν και αυτά ζήτηση και αυξητική τάση όσον αφορά τις πωλήσεις τους.



Πωλήσεις και… υποβρυχίων

Πλέον έγινε γνωστό πως ξεκίνησαν οι πωλήσεις στην Ελλάδα ακόμα και… υποβρυχίων. Στην πρόσφατη έκθεση σκαφών Olympic Yacht Show που πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο και στην Olympic Marine, έκανε την εμφάνισή του ένα ιδιωτικό μικρό υποβρύχιο με την ονομασία U-boat Worx. Το συγκεκριμένο έκλεψε την παράσταση, ενώ όπως μάθαμε από τον επιχειρηματία Παναγιώτη Κυριαζή ο οποίο δραστηριοποιείται σε Μονακό και Σιγκαπούρη, το εν λόγω είναι ήδη πουλημένο και ανήκει σε Έλληνα.

Το κόστος του U-boat Worx στην «μικρή» έκδοση με τις δύο θέσεις και τη δυνατότητα να κινείται σε βάθη έως 100 μέτρα, κοστίζει 1.2 εκατομμύρια ευρώ. Το εν λόγω είναι διαθέσιμο και σε άλλες εκδόσεις ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από εταιρείες ενοικιάσεων, όχι όμως στην… Ελλάδα καθώς δεν υπάρχει ακόμα σχετικό νομικό πλαίσιο.

Στο παρακάτω βίντεο στο οποίο μιλά ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Κυριαζής δίνει πληροφορίες για ένα super toy που είναι σίγουρο ότι θα το δούμε να κυκλοφορεί αρκετά στις ελληνικές θάλασσες τα επόμενα χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 18:30:00

Back to top button