Auto

Κινεζικό SUV φρέναρε μόνο του λόγω… διαφήμισης

Ένα πραγματικά ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο της Κίνας, όταν το κινεζικό SUV, Li Auto L9, μπέρδεψε δύο βαν διαφημιστικής πινακίδας με πραγματικά αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να κοκκαλώσει, προκαλώντας μικροτροχαίο, χωρίς ευτυχώς τον παραμικρό τραυματισμό.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο οδηγός του Li Auto L9, βρισκόταν σε αυτοκινητόδρομο της Κίνας, όταν το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης του κινεζικού SUV ενεργοποιήθηκε από μια διαφημιστική πινακίδα με δύο βαν!

Το κινεζικό SUV Li Auto L9 μπορεί να διαθέτει προηγμένα συστήματα ασφαλείας, στην προκειμένη περίπτωση όμως τα έκανα… σαλάτα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tesla Model 3 στον αυτόματο παραλίγο να συγκρουστεί με τρένο

Σωστά καταλάβατε! Το σύστημα μπέρδεψε τα βαν με πραγματικά αυτοκίνητα και πραγματικά κοκκάλωσε. Ο οδηγός έδειξε ψυχραιμία και κράτησε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, ώστε να μην συγκρουστεί με τις μπαριέρες.  Ωστόσο, το πίσω αυτοκίνητο φάνηκε πως δεν διέθετε αντίστοιχο σύστημα και ως εκ τούτου έπεσε πάνω στο Li Auto, με μικρή ταχύτητα, χωρίς να σημειωθεί ο παραμικρός τραυματισμός.  

 

 

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε πως το κινεζικό SUV διαθέτει πληθώρα συστημάτων ασφαλείας, ραντάρ, αισθητήρες υπερήχων και ένα προηγμένο σύστημα Lidar πάνω από το παρμπρίζ. Όπως ήταν φυσικό, ο οδηγός του Li Auto ζήτησε από την εταιρεία αποζημίωση ύψους 20.000 γουάν (€2.500). Με την Li Auto να είναι διατεθειμένη να του προσφέρει κάτι παραπάνω από 4.000 γουάν (€515).

Και όλα αυτά με την κινεζική φίρμα να έχει παραδεχτεί το λάθος της, τονίζοντας πως «θα γίνουν βελτιώσεις στο σύστημα».
 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-24 12:45:28

Back to top button