Πολιτική

Κικίλιας: Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός η σπονδυλική στήλη της ΝΔ – Πάντα υπέρ των πολλών

Του δικαιώματος των βουλευτών να ελέγχουν την κυβέρνηση υπεραμύνθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως «δεν μπορούμε να απεμπολήσουμε τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, γιατί αυτός είναι η σπονδυλική στήλη της παράταξής μας».

Όπως εξήγησε «ο ρόλος των βουλευτών, όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης, είναι να ελέγχουν την κυβέρνηση- και τους υπουργούς αν θέλουν- με ερωτήσεις και ομαδοποιημένα. Δεν βρίσκω κανένα πρόβλημα σε αυτό. Είναι μια λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και του κόμματός μας».

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στο OPEN ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως «δεν μου αρέσει που προσπαθούν κάποιοι να μας χρεώσουν ότι είμαστε υπέρ των λίγων, της ελίτ, των οικονομικά ευκατάσταστων. Δεν μπορώ να το δεχθώ αυτό. Από την ίδρυσή της, η παράταξή μας είναι υπέρ των πολλών, των λαϊκών στρωμάτων, της μεσαίας τάξης, αυτών που οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, ειρωνευόμενοι, τους αποκαλούν νοικοκυραίους».

«Εμείς αγωνιστήκαμε για αυτούς τους ανθρώπους, για τα προβλήματά τους, μέσα στις κρίσεις και τα μνημόνια, πριν και μετά. Άλλες φορές πετύχαμε, άλλες φορές όχι. Αλλά κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν είμαστε εκεί και δεν είμαστε δίπλα τους και δε παλεύουμε συντονισμένα και οργανωμένα, αυτά τα 50 χρόνια της παράταξής μας».

Ο κ. Σαλμάς παραπέμπεται για τις κατ’ επανάληψη δηλώσεις του περί αδιαφάνειας

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παραπομπή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάριου Σαλμά ο κ. Κικίλιας τόνισε: «Ο κύριος συνάδελφος δεν παραπέμπεται επειδή διαφοροποιήθηκε ιδεολογικά ή πολιτικά. Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα, ένα ελεύθερο κόμμα των τάσεων και της σύνθεσης, και το έχουμε αποδείξει πολλάκις. Παραπέμπεται για τις κατ’ επανάληψη δηλώσεις του περί αδιαφάνειας, στις οποίες, για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά το υπουργείο Πολιτισμού, η κυρία Μενδώνη έχει απαντήσει εμπεριστατωμένα και δημόσια».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-22 11:14:48

Back to top button