Πολιτική

Κικίλιας: Θα παραλάβουμε 160 νέα οχήματα πριν την επόμενη αντιπυρική περίοδο

Σύμβαση για την προμήθεια 414 οχημάτων για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας, υπέγραψε σήμερα Τετάρτη (25/9) ο Υπουργός ΚΚΠΠ, Βασίλης Κικίλιας.

Πρόκειται για έργο αξίας 48,3 εκ. ευρώ, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του εμβληματικού προγράμματος ΑΙΓΙΣ και καλύπτει όλες τις κατηγορίες των οχημάτων για κατάσβεση πυρκαγιών, διάσωση, μεταφορά εξοπλισμού και προσωπικού κ.α.

Η προμήθεια περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, φορτηγά και βοηθητικά τύπου VAN, διπλοκάμπινα pick-up 4Χ4, βραχιονοφόρα, λεωφορεία 22 θέσεων, υδροφόρες μεταφοράς, κ.α.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας δήλωσε από τα 414 οχήματα, τουλάχιστον 160 θα παραληφθούν πριν την αντιπυρική περίοδο του 2025, ενώ μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο θα έχουν παραδοθεί 235 οχήματα. Υπογράμμισε, δε, την επιβεβλημένη ανάγκη ανανέωσης του στόλου του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς η ηλικία των οχημάτων που διαθέτει σήμερα κυμαίνεται από 10 έως 49 έτη.

«Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι αυτές οι συμβάσεις που υπογράφουμε μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο υλοποίησε με τάχιστες και διαφανείς διαδικασίες τους εν λόγω διαγωνισμούς, αφορούν 414 πυροσβεστικά οχήματα διαφόρων τύπων. Τα 160 τουλάχιστον θα παραληφθούν από το Πυροσβεστικό Σώμα πριν την αντιπυρική περίοδο του 2025. Άρα, πριν τον Μάιο του 2025. Μέχρι τον Αύγουστο του 2025 θα έχουν παραληφθεί 235 από αυτό το διαγωνισμό. Και όπως είπε πολύ σωστά ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, έπονται και άλλα» τόνισε στην ομιλία του ο Βασίλης Κικίλιας.

Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης ανέφερε: «Οι προμήθειες που υπογράφουμε αλλάζουν ουσιωδώς την επιχειρησιακή ικανότητα του Πυροσβεστικού Σώματος και οι νέοι που μπαίνουν στο Σώμα πρέπει να είναι υπερήφανοι που η Πολιτεία πλέον μπορεί να τους παρέχει υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Το μεγαλύτερο κομμάτι του προγράμματος ΑΙΓΙΣ έχει ολοκληρωθεί, όμως έρχονται πολύ μεγαλύτερες συμβάσεις, μαζικές προμήθειες βαρέως εξοπλισμού για το Πυροσβεστικό Σώμα, για τις οποίες το PPF ήδη έχει ξεκινήσει να εργάζεται. Στόχος μας είναι στο τέλος του 2025 η Ελλάδα να είναι μια άλλη χώρα στον τομέα της πολιτικής προστασίας.»




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-25 20:22:43

Back to top button