Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Ενοχή του πατρός Αντωνίου για κακοποιητικές συμπεριφορές προτείνει η εισαγγελέας

 Την ενοχή του πατέρα Αντώνιου για περιστατικά κακοποιητικών συμπεριφορών που έλαβαν χώρα στην Κιβωτό του Κόσμου, εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών. Αντίθετα, εισηγήθηκε την απαλλαγή του για επιμέρους αδικήματα όπως της ηθικής αυτουργίας σε απειλή.

Ειδικότερα, η εισαγγελική λειτουργός τόνισε ότι ο πατέρας Αντώνιος θα πρέπει να κριθεί ένοχος κατά περίσταση για πλημμεληματικές πράξεις που σχετίζονται με σωματικές βλάβες σε βάρος παιδιών στο Βόλο και στη Χίο, καθώς ως φυσικούς αυτουργούς έχει χαρακτηρίσει τέσσερα στελέχη των δομών.

«Ο πατέρας Αντώνιος ήταν κεντρικό πρόσωπο Κιβωτού, ιδρυτής και εμπνευστής του έργου. Λειτουργούσε ως το πρόσωπο αναφοράς για τα παιδιά. Παιδιά κατέθεσαν στο δικαστήριο πως «ήταν ο πατέρας μας», ανέφερε.

Μάρτυρας ανέφερε πως τίποτε δεν γινόταν στην Κιβωτό εάν δεν ήταν σε γνώση του πατρός Αντώνιου. Μάρτυρας άλλη ανέφερε πως λόγος του ήταν νόμος. Άλλος μάρτυρας είπε πως δεν μπορούσε να πάμε αυτό από εδώ, εκεί.

«Από τις καταθέσεις συνάγεται ότι είχε ενεργό και κυρίαρχο ρόλο. Η άποψη του ήταν καθοριστική για Κιβωτό» πρόσθεσε.

Ακολούθως η εισαγγελέας ανέλυσε το ρόλο κάθε κατηγορουμένου στην υπόθεση, επισημαίνοντας πως «άπαντες είχαν υπό την προστασία τους, τους παθόντες».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 12:33:00

Back to top button