Γυναίκα

Κατερίνα Βισσέρη για τη νευρική ανορεξία: Ήμουν σχεδόν θολωμένη το διάστημα που έκανα την αίτηση στο GNTM

«Δεν με τρόμαζε τίποτα. Ούτε καν τα συχνά επεισόδια αμνησίας», εξομολογείται η πρώην παίκτρια του GNTM, Κατερίνα Βισσέρη για τη μάχη με τη νευρική ανορεξία.

Συγκλονίζει η Κατερίνα Βισσέρη αποκαλύπτοντας ότι την περίοδο που ετοιμαζόταν να μπει στο GNTM έπασχε από νευρική ανορεξία.

Μιλώντας στο περιοδικό LIFO, το μοντέλο και influencer που έγινε γνωστή μέσα από το GNTM λέει:

«Δεν αισθάνθηκα φόβο ούτε όταν έγινε διάγνωση από ψυχίατρο. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι έτσι διαμορφωμένος ώστε να μπορείς να τον ελέγχεις όπως θες εσύ και να πιστεύει επίσης ό,τι του φυτεύεις.

Καμία λιποθυμία, κανένας πόνος και καμία επίσκεψη ή νοσηλεία δεν με τρόμαζαν. Ούτε καν τα συχνά επεισόδια αμνησίας. Συνέχιζα με πείσμα τις δύσκολες σπουδές της Νομικής, έπειτα δούλευα επίσης σε σκληρές συνθήκες εργασίας για πολλές ώρες, αλλά πραγματικά δεν με πτοούσε τίποτα. Είχα χάσει την ικανότητα να αισθάνομαι και να βλέπω την ουσία των πραγμάτων. Το μυαλό, με δόλο Α’ βαθμού, δημιουργεί ένα είδος διαστρέβλωσης, από την υπερβολική του ανάγκη να μοιάσει έστω και λίγο σε ένα λανθασμένο είδωλο που εκείνο έχει πλάσει.

Ήμουν σχεδόν θολωμένη το διάστημα που έκανα την αίτηση στο GNTM και σε μια προσπάθεια αρχικής θεραπείας. Η μαμά μου πάντα πίστευε πολύ σε μένα, χωρίς να το κάνω εγώ η ίδια και θα έλεγα πως μου φύτεψε την ιδέα να δηλώσω συμμετοχή. Ήταν καλοκαίρι, είχα ένα διάστημα κενό από τη δουλειά και το δοκίμασα, χωρίς να ξέρω τι θα ακολουθήσει. Το παιχνίδι ήταν απλώς η αφορμή για να μπορέσω να μιλήσω δημόσια για την ασθένειά μου και να δω όντως καθαρά τι μου συμβαίνει, ώστε να φτάσω στη λύτρωση.

Έπιασα πάτο τόσες φορές, που μερικές πίστεψα ότι ”τελείωσε”. Δεν έβλεπα φως ποτέ μέσα στα σκοτάδια μου, ενώ στον έξω κόσμο ήμουν πάντα χαμογελαστή. Είχα πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο μου και όποτε έκλεινε η πόρτα του σπιτιού μου πίσω μου, όλα μαύριζαν. Μοναξιά», συμπληρώνει και τονίζει πως όλο αυτό με τον καιρό κάνει ένα άτομο να αποστασιοποιείται από τα πάντα.

Πέρα από υγεία, έχασα και πολύ κόσμο από κοντά μου, γιατί δεν μπορούσαν πολλοί να ανταπεξέλθουν σε μια ψυχική ασθένεια. Πολλές φορές η σιωπή τους ηχούσε πιο δυνατά από τις φωνές στο δικό μου κεφάλι. Με τα χρόνια το δούλεψα μέσα μου και τους κατάλαβα».

Η Κατερίνα Βισσέρη έχει κανάλι στο YouTube από όπου ενημερώνει τους θεατές για την πρόοδο που έχει κάνει, αλλά και τα εμπόδια που μπορεί να βρίσκει ανά διαστήματα.

To άρθρο Κατερίνα Βισσέρη για τη νευρική ανορεξία: Ήμουν σχεδόν θολωμένη το διάστημα που έκανα την αίτηση στο GNTM δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-05 06:30:00

Back to top button