Auto

Κατάσχεση περιουσίας στον John Elkann, CEO Ferrari και Mr. Stellantis

Οι οικογένειες Agnelli και Elkann είναι μερικά από τα πιο ισχυρά ονόματα στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά ο John Elkann δέχτηκε μεγάλο πλήγμα καθώς Ιταλός δικαστής κατάσχεσε ορισμένα από τα κεφάλαιά του για φερόμενη φορολογική απάτη.

Αν δεν θυμάσαι ποιος είναι ο John Elkann, θυμίζουμε ότι προεδρεύει στον Όμιλο Stellantis κι είναι διευθύνων σύμβουλος της Exor, της εταιρείας χαρτοφυλακίου που ελέγχεται από την οικογένεια Agnelli, η οποία κατέχει επίσης μερίδιο ελέγχου στις Ferrari, CNH Industrial, Iveco Group, Juventus FC και The Economist Group. Τον Ιούλιο του 2018, διορίστηκε πρόεδρος της Ferrari μετά την αποχώρηση του Sergio Marchionne λόγω προβλημάτων υγείας. Το 2021, επέβλεψε τη συγχώνευση μεταξύ της Fiat Chrysler και του Ομίλου PSA.

€75 εκατομμύρια είναι αξιομνημόνευτο ποσό, όσο μεγάλη κι αν είναι η περιουσία σου

To Reuters αναφέρει ότι σχεδόν €75 εκατομμύρια σε χρήματα και περιουσιακά στοιχεία κατασχέθηκαν από πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Ferrari και του Stellantis. Οι αρχές ισχυρίζονται ότι ο John Elkann, καθώς και τα αδέρφια του Lapo και Ginevra, δεν κατέβαλαν φόρους στην Ιταλία για κληρονομιά από τη γιαγιά τους, Marella Caracciolo, η οποία ήταν παντρεμένη με το αφεντικό της Fiat, Gianni Agnelli.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κατέσχεσαν Lamborghini γιατί ο ιδιοκτήτης δεν είχε πληρώσει τέλη κυκλοφορίας!

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Caracciolo ζούσε στην Ιταλία κι όχι στην Ελβετία, επομένως η κληρονομιά έπρεπε να φορολογηθεί εκεί. Θεωρώντας ότι πρόκειται περί «οργανωμένου σχεδίου για την απόκρυψη σημαντικών περιουσιακών στοιχείων και των σχετικών εισοδημάτων από την ιταλική φορολογική νομοθεσία».

John Elkann

Ωστόσο, οι δικηγόροι των Elkann το διέψευσαν και δήλωσαν ότι ο Caracciolo ήταν κάτοικος Ελβετίας από τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Κι ότι οι πελάτες τους είναι αθώοι. Φαίνεται ότι η διαμάχη έχει πολύ ψωμί μπροστά της και διακυβεύονται πολλά χρήματα. Με την εφημερίδα «Il Fatto Quotidiano» να αναφέρει ότι η κληρονομιά ξεπερνά τα €800 εκατομμύρια. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κατάσχεση αυτοκινήτου για… επικίνδυνο χρώμα!

Μόνο ο χρόνος θα δείξει πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση, αλλά φαίνεται ότι όλα οφείλονται στον χρόνο που περνούσε ο Caracciolo στην Ιταλία. Οτιδήποτε πάνω από 183 ημέρες, φέρεται να τον καθιστά κάτοικο της Ιταλικής Δημοκρατίας.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-21 08:37:34

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button