Κόσμος

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις φονικές πυρκαγιές

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε τρεις πυρόπληκτες περιφέρειες του Περού. Ρεκόρ πυρκαγιών καταγράφεται φέτος στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις περιφέρειες της χώρας, οι οποίες επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών.

Από τις πυρκαγιές έχασαν τη ζωή τους 16 άνθρωποι και καταστράφηκαν καλλιέργειες.

Πρόκειται για τις περιφέρειες Αμασόνας, Σαν Μαρτίν και Ουκαγιάλι, όπου οι αρχές είχαν ζητήσει από την πρόεδρο Μπολουάρτε να διαθέσει περισσότερους πόρους για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Οι δασικές πυρκαγιές είναι συχνές στο Περού μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου και αποδίδονται στις περισσότερες περιπτώσεις σε καύση ξερών χόρτων ή σε καταπατητές γης.

Στις 16 Σεπτεμβρίου ο Περουβιανός πρωθυπουργός είχε απευθύνει έκκληση σε αγρότες να σταματήσουν την καύση χορτολιβαδικών εκτάσεων, καθώς χιλιάδες στρέμματα είχαν γίνει στάχτη λόγω ανεξέλεγκτων πυρκαγιών.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης του Ουκαγιάλι ζήτησε τη συνδρομή στρατιωτικών αεροσκαφών στις επιχειρήσεις για την κατάσβεση πυρκαγιών που μαίνονται σε απόκρημνες, δυσπρόσιτες περιοχές και καταστρέφουν καλλιέργειες.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις φονικές πυρκαγιές

Σε δορυφορικές εικόνες που ανέλυσε η υπηρεσία διαστημικών ερευνών της Βραζιλίας καταγράφηκαν 346.122 εστίες πυρκαγιάς, οι οποίες έχουν ξεσπάσει μέχρι στιγμής φέτος στη Λατινική Αμερική, ξεπερνώντας το ρεκόρ του 2007 όταν είχαν καταγραφεί 345.322 εστίες.

πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕφωτογραφία: Reuters /Adriano Machado


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-18 22:25:53

Back to top button