Πολιτική

Κασσελάκης ξανά απέναντι στους «87»: Πιθανό «μπλόκο» στην υποψηφιότητά του στην Κεντρική Επιτροπή

Σε πολεμικό κλίμα αναμένεται η Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ του Σαββάτου (12/10), που πήρε το «οκ» για να πραγματοποιηθεί από την Πολιτική Γραμματεία η οποία συνεδρίασε σήμερα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης που δηλώνει αποφασισμένος να διεκδικήσει ξανά την προεδρία, θα βρεθεί ξανά απέναντι στους «87» που επιθυμούν τη διαγραφή του για το περίφημο εξώδικο και όχι μόνο, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Πολύ πιθανό επίσης θεωρείται το ενδεχόμενο οι «87» να επιχειρήσουν να ακυρώσουν την υποψηφιότητά του.

Το κλίμα οξύνεται παραπάνω από τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες οι «κασσελίστας» ετοιμάζονται να μπλοκάρουν τις αποφάσεις της Κ.Ε. και να αποτρέψουν ενδεχόμενη απόφαση αποπομπής ή αποκλεισμού του έκπτωτου προέδρου, πράγμα που διέψευσε ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτησή του λέγοντας ότι πρόκειται για «προβοκάτσια».

Μέσα σε όλο αυτό, το εκρηκτικό κλίμα στο κενό έπεσε η προσπάθεια του Παύλου Πολάκη να αποκλιμακώσει την κρίση αναλαμβάνοντας «ειρηνευτική» πρωτοβουλία με συνάντηση των υποψήφιων προέδρων, αφού η συνάντηση εξελίχθηκε σε τετ α τετ μεταξύ του ιδίου και του κ. Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά Πολάκη έχει ζητήσει μια κίνηση καλής θέλησης από τον Στέφανο Κασσελάκη με την ανάκληση του εξωδίκου το οποίο ωστόσο δεν παίρνει πίσω ο έκπτωτος πρόεδρος.

Τις τελευταίες ώρες, εξάλλου, στοχοποιείται και μέλος της Κ.Ε. που υποστηρίζεται πως μολονότι έχει ενταχθεί στη Νέα Αριστερά ψήφισε για την καθαίρεση Κασσελάκη και θα ενεργοποιηθεί και στην αυριανή ψηφοφορία.

Θα γίνει τελικά η Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ του Σαββάτου: Τα «ναι», τα «όχι» και τα λευκά της ψηφοφορίας

Θα γίνει τελικά η συνεδριάση της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ αύριο Σάββατο (12/10), όπως αποφασίστηκε στην Πολιτική Γραμματεία.

Ο Παύλος Πολάκης κι ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, ο γραμματέας της Νεολαίας, ψήφισαν λευκά.

Κατά ψήφισαν η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Πάνος Ρήγας, η Ολυμπία Τελιγιοριδου κι ο Νίκος Σκορίνης.

Να σημειωθεί ότι ο Παύλος Πολάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα παρευρεθούν αύριο στη συνεδρίαση της ΚΕ.

Η Ρένα Δούρου απουσίαζε, αλλά θα ψήφιζε κατά. Μια προσπάθεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί της, απέτυχε, όπως το ίδιο συνέβη και με την κ. Μαρία Κουβέλη, η οποία επίσης απουσίαζε.

Η συνεδρίαση θα γίνει επί των παρόντων, χωρίς zoom και τηλεφωνικές κλήσεις, ενώ η απαρτία είναι μίνιμουμ 148.

Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας επαναλαμβάνει τον ίδιο οδικό χάρτη, την ανάγκη ομαλότητας της διαδικασίας και καταδίκης του εξωδίκου, ότι επιστρέφεται δηλαδή ως απαράδεκτο, ενώ δεν υπάρχει εισήγηση ως προς τις κυρώσεις.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της ΠΓ, Σκορίνης, Τζάκρη, Ρήγας και Τελιγιορίδου ζήτησαν την αναβολή της ΚΕ ώστε να προσκληθούν οι υποψήφιοι πρόεδροι να μιλήσουν στην ΠΓ, μια πρόταση η οποία καταψηφίστηκε.

«Η αυριανή διαδικασία θα είναι η αρχή του τέλους του ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίας μορφής. Ζητάω, πάντως, να πάρει πίσω το εξώδικο ο κ. Κασσελακης. Δεν θα παρευρεθώ στην ΚΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκορίνης που έφερε την πρόταση για αναβολή της ΚΕ.

Κασσελάκης: «Παραμένω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν πρόκειται να φύγω από το κόμμα»

«Το συνέδριο θα αποφανθεί αν είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι» ανέφερε σε συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, που μίλησε για «σχέδιο αποκλεισμού του από την εκλογή αρχηγού και σενάριο αναβολής και ρευστοποίησης του κόμματος», ενώ σημείωσε ότι δεν θα πάει στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που έδωσε χθες (11/10) στον ΑΝΤ1, ο κ. Κασσελάκης για την αμφισβήτηση της υποψηφιότητας του, είπε:

«Υποψήφιοι είναι όσοι εγκρίνει το Συνέδριο. Θα πάμε σε εκλογές προέδρου ό,τι και να γίνει. Το καταστατικό είναι ξεκάθαρο. Το Συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο, μπορεί και θα όφειλε να εκφραστεί, κατά τη γνώμη μου, για αυτό που έχει γίνει. Ας πούμε ότι ισχύει ότι είμαι πρώην πρόεδρος. Ποιος είναι πρόεδρος σήμερα; Παραμένω και de facto και de jure πρόεδρος. Η βάση του ΣΥΡΙΖΑ με επέλεξε για να τα αλλάξουμε όλα και ο Αλέξης Τσίπρας κράτησε ουδέτερη στάση. Τώρα βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο κενό πολιτικής ηγεσίας για το κόμμα. Καταστατικά είναι ξεκάθαρο ότι όταν υπάρχει άρση εμπιστοσύνης, πάμε σε έκτακτο συνέδριο. Βεβαίως παραμένω πρόεδρος, διότι δε νοείται ένα κόμμα να μην έχει διαχειριστική και διοικητική ηγεσία».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-11 17:53:10

Back to top button