Auto

Κανείς δε θέλει το χρυσό Nissan GT-R των 24 καρατίων

Το 2016 η Kuhl Racing αποφάσισε να βάλει «φωτιά» στο διαδίκτυο δημιουργώντας ένα πολύ ιδιαίτερο Nissan GT-R. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο αυτής της μετατροπής ήταν η χρήση χρυσού 24 καρατίων σε όλο το αμάξωμα σμιλευμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να θυμίζει δέρμα από κροκόδειλο.

Εκτός από την ακραία αυτή χρήση χρυσού, οι μηχανικοί δούλεψαν πάνω από έναν χρόνο στο σχήμα των επιπλέον αεροδυναμικών τμημάτων όπως η τεράστια πίσω αεροτομή, τα χειροποίητα φωτιστικά σώματα εμπνευσμένα από το Lexus RC F και την επίσης χειροποίητη εξάτμιση τιτανίου. Το πολύτιμο μέταλλο έχει χρησιμοποιηθεί και σε διάφορα σημεία της καμπίνας όπως η κεντρική κονσόλα, οι αεραγωγοί, στις πόρτες και τα χερούλια.



Το κερασάκι στην τούρτα είναι η απόδοση του αυτοκινήτου η οποία ενώ αρχικά είχε ανέβει στους 900 ίππους, ένας από τους ιδιοκτήτες του GT-R αποφάσισε να δημιουργήσει ένα τέρας φτάνοντας την ιπποδύναμη στους 1.500 ίππους.



Κάποιοι θα πίστευαν ότι το συγκεκριμένο Nissan GT-R θα γινόταν ανάρπαστο από τους τρελούς συλλέκτες ανά τον κόσμο. Στην πραγματικότητα όμως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει μείνει εδώ και αρκετό καιρό χωρίς στέγη. Η αρχική του τιμή ήταν 1 εκ. δολάρια, όμως πλέον η τιμή του έχει πέσει στο μισό στην τελευταία προσπάθεια πώλησης στο Ντουμπάι.



Από το 2016 που πρωτοπαρουσιάστηκε κανείς δεν ξέρει πόσους ιδιοκτήτες άλλαξε (αν την αγόρασε κανείς), αλλά σίγουρα κανένας δεν την κράτησε περισσότερο από μερικούς μήνες, αφού έχει βρεθεί σε διαδικασία πώλησης δεκάδες φορές. Αν πάλι θέλετε να είστε εσείς εκείνος που θα το αγαπήσει για πάντα τότε θα πρέπει να ξοδέψετε περίπου 400.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-28 19:00:13

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button