Ελλάδα

Καλαμάτα: 81 πρόσφυγες και μετανάστες σε ακυβέρνητο ιστιοπλοϊκό

Συνολικά 81 πρόσφυγες και μετανάστες αφίχθηκαν λίγο λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας στο λιμάνι της Καλαμάτας. Όλοι τους επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος, όταν αυτό έμεινε ακυβέρνητο, χθες το μεσημέρι, και εξέπεμψε σήμα κινδύνου 86 ν.μ. ΝΔ της Πύλου . Παραπλέον σκάφος με σημαία Παναμά τους περισυνέλεξε και τους μετέφερε μέχρι το αγκυροβόλιο, στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Ένας εκ των διασωθέντων είχε κάταγμα στο πόδι και χρειάστηκε η διακομιδή του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας τα ξημερώματα, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να του τοποθετηθεί γύψος.

Από τις λιμενικές αρχές έχει ξεκινήσει η καταγραφή τους καθώς και η προανάκριση για να διαπιστωθεί αν μεταξύ τους βρίσκονται άτομα που εμπλέκονται στη μεταφορά και την διακίνηση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκονται 19 ανήλικοι, εκ των οποίων 8 μικρά παιδιά. Κατά δήλωση τους 7 είναι Σύριοι, 22 Αιγύπτιοι, 29 Ιρανοί, 8 Ιρακινοί, 11 Αφγανοί, 1 υπήκοος Τουρκίας καθώς και 3 υπήκοοι Τουρκμενιστάν.

Όλοι τους φιλοξενούνται προσωρινά στις αποθήκες του λιμανιού της Καλαμάτας, στο χώρο που προετοιμάστηκε με τη συνδρομή των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου και της περιφέρειας, ενώ εκεί βρίσκονται μέλη του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας καθώς και εθελοντές της Μεσσηνίας.

Όταν ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τις λιμενικές αρχές όλοι οι διασωθέντες θα αναχωρήσουν για οργανωμένη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Αττική.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 10:48:01

Back to top button