Ελλάδα

Και νέο περιστατικό ξυλοδαρμού μαθητή σε σχολείο – Επτά συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Δύο ανήλικοι ημεδαποί μαθητές συνελήφθησαν την Τετάρτη στα Χανιά, για πρόκληση σωματικής βλάβης σε βάρος συμμαθητή τους. Συνελήφθησαν επίσης οι γονείς των δύο παιδιών και ο διευθυντής του σχολείου όπου συνέβη το νέο περιστατικό βίας, κατηγορούμενοι για παραμέληση της εποπτείας τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, τα οποία οδήγησαν τους αστυνομικούς στις παραπάνω συλλήψεις, οι δύο ανήλικοι 15 και 16 ετών, προκάλεσαν σωματική βλάβη σε επίσης ανήλικο συμμαθητή τους την Τρίτη, ενώ βρίσκονταν στον ίδιο χώρο σχολικής μονάδας.

Οι μαθητές ενεπλάκησαν μεταξύ τους σε φραστικό επεισόδιο και στη συνέχεια οι δύο επιτέθηκαν στον νεαρό μαθητή, προκαλώντας τον τραυματισμό του. Μάρυρας ο οποίος μίλησε στο zarpanews.gr για το συμβάν εξήγησε πως «ο ένας κρατούσε το θύμα κι ο άλλος τον βαρούσε».

Ο μαθητής που χτυπήθηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, όπου και νοσηλεύτηκε για μία ημέρα, με χτυπήματα στον κορμό του σώματος.

Σε βάρος των τεσσάρων κηδεμόνων και του διευθυντή του σχολείου  σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Η προανάκριση για την υπόθεση αυτή, ανάμεσα σε πολλές υποθέσεις βίας στις οποίες πρωταγωνιστούν ανήλικοι μαθητές, διενεργείται από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-02 21:30:48

Back to top button