Ελλάδα

Καιρός σήμερα: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές σε Ιόνιο, Κρήτη και Εύβοια

Βελτιωμένος αναμένεται ο καιρός σήμερα, Κυριακή (22.09.24) στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τις όποιες βροχές να περιορίζονται σε Ιόνιο, Κρήτη και πιθανώς Εύβοια και τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.

Στην υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στο Ιόνιο παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Στα ηπειρωτικά γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στην Εύβοια παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Στην Κρήτη παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Γενικά αίθριος ο καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μαγνησία και τις Σποράδες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

To άρθρο Καιρός σήμερα: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές σε Ιόνιο, Κρήτη και Εύβοια δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-22 05:02:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button