Ελλάδα

Καιρός: Ραγδαία αλλαγή φέρνει η «Κασσάνδρα»

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει από το απόγευμα της Παρασκευής ο καιρός σε όλη τη χώρα, με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους που φέρνει η κακοκαιρία «Κασσάνδρα» που σαρώνει ήδη την Κεντρική Ευρώπη. Η διάρκεια του φαινομένου θα είναι σύντομη και θα περιοριστεί σε δύο εικοσιτετράωρα.

Πιο αναλυτικά, Την Παρασκευή περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, από το βράδυ και στη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι νότιοι έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 29 με 32 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά ηλιοφάνεια και νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς. Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς.

Το Σάββατο παροδικές βροχές και καταιγίδες ισχυρές περιμένουμε στα δυτικά και από το μεσημέρι και στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο και την Μακεδονία. Οι άνεμοι νότιοι έως 6 μποφόρ και σταδιακά στο Ιόνιο δυτικοί, η θερμοκρασία θα σημειώσει πιο αισθητή πτώση στα δυτικά.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-04 07:09:33

Back to top button