Auto

Κάμπριο FIAT Panda του 1991 πωλείται χρυσάφι

Η τεράστια επιτυχία του ορίτζιναλ FIAT Panda από τη δεκαετία του ’80 μας χάρισε μπόλικες παραλλαγές, είτε επίσημες είτε όχι.

Ορισμένοι καροσερίστες μάλιστα, μεταμόρφωσαν το μικρό ιταλικό αυτοκίνητο σε κάμπριο, εκδόσεις που είναι λίγο ως πολύ προσεγμένες και ιδιαίτερα σπάνιες σήμερα. Ένα από τα καλύτερα δείγματα του είδους πωλείται αυτή τη στιγμή στην Bazainville, στις παρισινές Yvelines. Photo © My Mini Revolution

Για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχουν τιμολόγια για την εργασία αποκατάστασης αυτού του FIAT Panda, σύμφωνα με την αγγελία

Το μαύρο FIAT Panda 1000 S i.e. που βλέπετε, με κινητήρα 45 ίππων, άφησε πίσω του τη γραμμή παραγωγής το 1991. Και μετατράπηκε σε κάμπριο από Ιταλό κατασκευαστή αμαξωμάτων. 

Το πάνω μέρος της καροσερί κόπηκε πίσω από τις κεντρικές κολόνες και δημιουργήθηκε άνοιγμα στην οροφή πάνω από τα εμπρός καθίσματα. Με τα πίσω καθίσματα να μην έχουν πειραχτεί, οπότε μιλάμε για ένα 4θέσιο Panda.

FIAT Panda, Photo © My Mini Revolution

Μόνο όταν είναι ανοιχτό όμως, καθώς με την κουκούλα ανεβασμένη, τεντώνεται ένας μουσαμάς ανάμεσα στους ορθοστάτες και ό,τι απομένει από το πορτμπαγκάζ. Σε αυτή τη διαμόρφωση, το πίσω μέρος μπορεί να αντισταθμίσει το μικρό μέγεθος της καμπίνας επιβατών χωρώντας μερικές αποσκευές.

Στο αυτοκίνητο έχει γίνει πλήρης αποκατάσταση. Το αμάξωμα, τα μηχανολογικά μέρη του και η ταπετσαρία έχουν ανακαινιστεί προσεκτικά. Επίσης έχει τοποθετηθεί ένα ρολμπάρ για τη βελτίωση της ακαμψίας και την παροχή μεγαλύτερης ασφάλειας.

FIAT Panda, Photo © My Mini Revolution

Για όποιον ενδιαφέρεται, τιμολόγια για την παραπάνω εργασία συνοδεύουν το FIAT Panda, σύμφωνα με την αγγελία. Το οδόμετρο σήμερα δείχνει 127.464 km. Η σπανιότητα, η κατάσταση και τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου είναι αρκετά για να προσελκύσουν τους λάτρεις του είδους.

Μένει να δούμε αν αυτό θα είναι αρκετό για να πετύχει ο πωλητής την τιμή που ζητάει. Το αυτοκίνητο διατίθεται προς πώληση από τη My Mini Revolution μέσω Classic Driver, με την τιμή γι’ αυτό το FIAT Panda καμπριολέ να ανεβαίνει στις €19.900. Τιμή με την οποία αγοράζεις για παράδειγμα ένα ολοκαίνουργιο Hyundai i10 1.2 N Line με 90 άλογα, φουλ σπεκ και πακέτο ADAS S10!

Photos © My Mini Revolution

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-12 14:49:54

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button