Ελλάδα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνεχιστούν μέχρι αργά το βράδυ, ενώ αισθητή είναι η πτώση του υδράργυρου, την ώρα που στο Αιγαίο πνέουν άνεμοι έως 8 μποφόρ.  

Σύμφωνα με το Μeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βροχές και οι καταιγίδες εντοπίζονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Κατά τόπους είναι έντονες στα βόρεια τμήματα της Κρήτης, στα δυτικότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Ανατολική Θεσσαλία και στην Εύβοια.

Όλη τη νύχτα έβρεχε στην περιοχή της Καρδίτσας ενώ ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σημειώνονται στην Κρήτη.

H καταρρακτώδης βροχή που ξέσπασε προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο ΒΟΑΚ. Πιο συγκεκριμένα στο δρόμο λίγο μετά το Φόδελε στις ανηφόρες, σημειώνονται κατολισθήσεις.

Μάλιστα στην περιοχή του Λέντα, τουρίστρια κινδύνεψε να παρασυρθεί από χείμαρρο που προκάλεσε η νεροποντή, την ώρα που προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο με την μοτοσικλέτα της.

Άνοιξαν οι ουρανοί τα ξημερώματα της Παρασκευής (10/5) και στη Λαμία όπου η ένταση της βροχής ήταν κατά τόπους πολύ δυνατή.

ΠΗΓΗ: meteo.gr

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σύμφωνα με το Μeteo, θα είναι:

Η περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Η μεταφορά σαχαριανής σκόνης κυρίως στη μέση τροπόσφαιρα, η οποία, σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις, θα έχει ως αποτέλεσμα να σημειωθούν λασποβροχές σε πολλές περιοχές. Οι συγκεντρώσεις σαχαριανής σκόνης κοντά στην επιφάνεια θα είναι χαμηλές.

vroxes2.png

ΠΗΓΗ: meteo.gr

Η ενίσχυση των βόρειων ανέμων στο Αιγαίο, όπου θα πνέουν με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.

Η πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο.

vroxes3.png

ΠΗΓΗ: meteo.gr

Η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί και το Σάββατο με το καιρό να βελτιώνεται από την Κυριακή.

Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο

Ο καιρός προβλέπεται άστατος με αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Βροχές θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τοπικά τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Έρχεται καύσωνας

Ωστόσο αλλαγή του σκηνικού του καιρού προβλέεται από την Τετάρτη, οπότε και αναμένουμε σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ένα ισχυρό κύμα ζέστης.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-10 15:25:01

Back to top button