Κόσμος

Ισραηλινά ΜΜΕ: Στο Ιράν ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ μετά την εξόντωση Νασράλα – Φοβάται ότι θα είναι ο επόμενος στόχος

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στα στελέχη της Χεζμπολάχ.

Ο Ναϊμ Κασέμ μάλιστα υπαρχηγός της Χεζμπολάχ φέρεται να έχει καταφύγει στο Ιράν για να προστατευτεί μετά και τον θάνατο του Νασράλα όπως αναφέρουν ΜΜΕ από το Ισραήλ.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ δεν κρύβει ότι θέλει να τον εξουδετερώσει και έχει «απειλήσει» τον Κασέμ ότι «θα έχει την ίδια τύχη με τους συνεργάτες του» στη Χεζμπολάχ.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει ανακοινώσει τον διάδοχο του Νασράλα μετά την εξόντωσή του από το Ισραήλ με τον Κασέμ να έχει κάνει κάποιες δημόσιες εμφανίσεις ως υπαρχηγός της οργάνωσης.

Στην τρίτη ομιλία του μετά τη δολοφονία του Νασράλα ο Κασέμ είχε πει: «Λέω στο ισραηλινό εσωτερικό μέτωπο ότι η λύση είναι η κατάπαυση του πυρός. Εάν το Ισραήλ αρνηθεί (την κατάπαυση του πυρός), θα συνεχίσουμε τον πόλεμο και καθώς θα συνεχίζεται, ο αριθμός των ακατοίκητων οικισμών θα αυξηθεί και περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι θα κινδυνεύουν. Έχουμε το δικαίωμα να στοχεύσουμε οποιοδήποτε σημείο του Ισραήλ, είτε στο κέντρο, είτε στο βορρά, είτε στο νότο, και θα επιλέξουμε το σημείο που θεωρούμε κατάλληλο».

To άρθρο Ισραηλινά ΜΜΕ: Στο Ιράν ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ μετά την εξόντωση Νασράλα – Φοβάται ότι θα είναι ο επόμενος στόχος δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-20 11:52:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button