Κόσμος

Ισραήλ: Φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου – τουλάχιστον 35 τραυματίες

«Δεκάδες άνθρωποι» τραυματίστηκαν το πρωί της Κυριακής όταν φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου στην πόλη Ραμάτ Χασαρόν, στο κεντρικό Ισραήλ, ανακοίνωσε η αστυνομία και η υπηρεσία ασθενοφόρων της χώρας.

«Αυτή τη στιγμή ερευνώνται οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό», ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται κοντά στο Τελ Αβίβ και είναι έξω από στρατιωτική βάση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων.

«Στις 10:08 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ενημερωθήκαμε (…) ότι ένα φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου στη λεωφόρο Αχαρόν Γιαρίβ στην Ραμάτ Χασαρόν. Οι υπηρεσίες του κέντρου άμεσης βοήθειας παρέχουν αυτή τη στιγμή φροντίδα σε δεκάδες θύματα επιτόπου», επεσήμανε η Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ, το ισραηλινό ΕΚΑΒ.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τουλάχιστον έξι από τα θύματα φέρουν σοβαρά τραύματα.


Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 35 άνθρωποι, οι περισσότεροι συνταξιούχοι, οι οποίοι μόλις είχαν αποβιβαστεί από λεωφορείο και πήγαιναν να επισκεφτούν ένα κοντινό μουσείο.

Ο δράστης, ο οποίος φέρεται να είναι ισραηλινός μουσουλμάνος, σκοτώθηκε από πυρά πολιτών.

Το Ισραήλ οργανώνει σήμερα τελετές για την πρώτη εβραϊκή επέτειο από τη σφαγή της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023, η οποία οποία προκάλεσε τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-27 11:35:00

Back to top button