Κόσμος

Ισραήλ: Ξεσκονίζουν το «μαύρο κουτί» του φορτηγού που έπεσε πάνω σε στάση – Τι ψάχνουν οι Αρχές

Στο μικροσκόπιο ανακοίνωσαν την Κυριακή (27/10) ότι έχουν βάλει οι Ισραηλινές αρχές  τα δεδομένα από το «μαύρο κουτί» του  φορτηγού που εμπλέκεται σε μια ύποπτη επίθεση με εμβολισμό στο Γκλιλότ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό και τον τραυματισμό άλλων 36 ατόμων. 

Η Ηλεκτρονική Μονάδα Ελέγχου (ECM) του φορτηγού, που συχνά αποκαλείται «μαύρο κουτί», καταγράφει δεδομένα όπως η ταχύτητα, η πέδηση και η κατάσταση του κινητήρα, ιδιαίτερα χρήσιμα στις έρευνες ατυχημάτων.

Ο οδηγός, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο Ράμι Νασράλα, Άραβας Ισραηλινός φέρεται να είχε περίπου 70 παραβάσεις του ΚΟΚ.

Η σορός του στάλθηκε στο Εθνικό Κέντρο Ιατροδικαστικής του Τελ Αβίβ για αυτοψία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κάποιο ιατρικό συμβάν, όπως καρδιακή προσβολή, μπορεί να συνέβαλε στο συμβάν.

Η οικογένεια του Νασράλα αρνήθηκε τυχόν τρομοκρατικά κίνητρα, υποστηρίζοντας ότι είχε πρόβλημα με την καρδιά του και ότι είχε υποβληθεί πρόσφατα σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς.

«Δεν ήταν επίθεση», δήλωσε ο αδελφός του, Μαχμούντ Νασράλα.

«Ο αδελφός μου έχει προβλήματα υγείας και δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. Είναι ένας απλός άνθρωπος που προσπαθεί απλώς να βγάλει τα προς το ζην και να πάει σπίτι του. Δεν έχει καμία σχέση με κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

«Πιθανόν να έπαθε καρδιακή προσβολή ή κάτι που συνέβη- έχει ιατρικό ιστορικό. Είναι παντρεμένος και έχει πέντε παιδιά. Θέλουμε να μας επιστραφεί το σώμα του. Είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος που βγήκε έξω για να προσφέρει στα παιδιά του- μπορούν να το ελέγξουν αυτό. Αυτό ήταν απλώς ένα ατύχημα- δεν έχει βλάψει ποτέ κανέναν στη ζωή του», κατέληξε.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-27 21:53:00

Back to top button